37. kolo
10.05.2008 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Nice s přehledem porazilo Valenciennes

Po zábavném duelu ve Valenciennes se nakonec radovali hosté z Nice. OCG ještě mělo malou naději na poháry, Valenciennes mohlo naopak ještě sestoupit, i přesto se hráči fotbalem bavili.

Nice začalo venkovní zápas bez rozpaků a už v páté minutě mohlo jít do vedení. Edersonovu střelu z přímého kopu z nadějné pozice však vyškrábl bezpečně Penneteau. Za dalších 20 minut musel být Penneteau povolán do akce znovu a opět stál proti exekutorovi přímého volného kopu, tentokráte Balmontovi, který ho také nebezpečně vylekal. Devět minut před koncem první půle ještě za domácí konečně zahrozil Saez, jeho slabý pokus z voleje však Letizi snadno ztlumil v rukavicích. Na druhé straně ještě do poločasu střílel Balmont mimo.

Nice se ujalo vedení hned pět minut po přestávce, když si brazilská hvězdička jménem Ederson pohrála s dvěma beky soupeře a sebevědomě zacílila přesně. V minutě 57. se zase Koné ocitl tváří v tvář gólmanovi soupeře a ani on se nemýlil. Ke konci utkání se ještě tento den přeměnil z pohledu Valenciennes ze špatného na ještě horší, když byl vyloučen Saez, autor do té doby jediné významné šance domácích. To však Valenciennes nepoložilo a za tři minuty od tohoto okamžiku, v 89. minutě, byl Savidan sražen ve vápně, aby se následně úspěšně sám chopil exekuce penalty. Víc než zkorigování výsledku z toho ale už nebylo, a tak si Nice odváží tři body a má ještě teoretickou naději poprat se o Pohár Intertoto.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele