30. kolo
23.03.2008 20:55 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Lyon se přiblížil mistrovskému titulu

Šestigólové hody viděli diváci v Lyonu, lídr tabulky vedl po půlhodině hry už 2:0, hostům se ale podařilo vyrovnat. Rozhodující dvě branky v rozmezí několika minut přidali domácí po hodině hry a upevnili svůj náskok v čele tabulky. Druhé Bordeaux ztrácí na vedoucí Lyon už 9 bodů a zdá se, že o mistrovském titulu je již rozhodnuto. Na vítězství domácího celku se nejvíce podepsal Fred, který vstřelil dvě branky.

První gól utkání vstřelil Fred už v 8. minutě, když pohotově hlavou dorazil do sítě Grossovu střelu a jasně dal najevo, že Benzema není jediným střelcem týmu. Druhou branku přidal Brazilec Fred v 36. minutě, když pohodlně překonal gólmana hostů. Velká nepříjemnost postihla v první půli Lyon, deset minut před koncem poločasu musel ze zápasu se zraněním kotníku odstoupit nejlepší střelec ligy Karim Benzema.

Hosté ale ukázali, že se jen tak snadno nevzdají a během sedmi minut dokázali vyrovnat, první branku Pařížanů vstřelil hlavou Camara pár sekund před poločasovým hvizdem, stav zápasu srovnal v 52. minutě Rothen, který proměnil penaltu. Rozhodující branku vstřelil po hodině hry domácí Govou, který prostřelil brankáře PSG a poslal domácí ho důležitého vedení.

Definitivní tečku za zápasem udělal špílmachr Juninho, který dalekonosnou střelou upravil skóre na 4:2 a pravděpodobně rozhodl o držiteli francouzského titulu. Druhé Bordeaux totiž po tomto kole ztrácí na Lyon už devět bodů a jeho šance na zisk titulu je velmi malá. Úplně opačné starosti má PSG, které kleslo na sestupové příčky, a čekají ho ještě velmi těžké chvilky na cestě za záchranou v soutěži.

Autor: Tomáš Lavický / football365.com, frenchleague.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vypráší Ol. Lyon dlouhodobě se trápící Paris SG ? Asi ano. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

fandim PSG ale s vyhrou si nejsem moc jistej :

Reagovat
smazaný uživatel

očekávám výhru Lyony - tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Juninho je zraněnej nebo co???

Reagovat
smazaný uživatel

nene, zraneny je Benzema...podvrkl si kotnik...

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, tak si poranil koleno....viz expres zpravy...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a ol. Lyon kráčí k dalšími titulu v Ligue 1. Už se to začíná zajídat. Jinak PSG budou letos vůbec rádi, když nesestoupí !!! Tragické výkony už ale podávají dlouho, normální to tedy není.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG ale proti Lyonu nehralo vubec spatne, obrana je sice spatna ale smerem dopredu hrali vyborne, PSG me svou hrou mile prekvapilo,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele