5. kolo
26.08.2007 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:0

S velkou tíhou dvou neúspěšných zápasů na ramenou vstupovali hráči Lyonu do prestižního derby se Saint Etienne. Po jednom vítězství a dvou porážkách se Olympique ocitl na patnáctém místě tabulky Ligue 1 a to jistě není ono místo, ne kterém by se šestinásobný šampion měl nacházet. Alain Perrin tentokrát zvolil hru pouze na jednoho útočníka. To odnesl Milan Baroš, protože přednost dostal mladík Karim Benzema. Více starostí ovšem měl Perrin v obraně. Kvůli početné marodce musel využít na stoperu Mathieu Bodmera. To Saint Etienne nastoupilo s velice ofenzivní sestavou. V útoku hrál Bafetimbi Gomis a Araujo Ilan a Pascal Feindouno se postavil k pravé čáře. Zápas na Stade Gerland začal oboustranně svižně. Aktivní byly oba týmy. Rémy Vercoutreho zkoušel Feindouno, na druhé se z přímého kopu neprosadil Juninho. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a nejblíže gólu v prvním poločase byl ve čytřiačtyřicáté minutě Gomis. Jenomže tváří v tvář Vercoutremu neuspěl. Útočný rychlý fotbal pokračoval i po pauze a byl to nakonec Lyon, který se radoval z prvního gólu. Tavlaridis chyboval ve vlastni šestnátce a Karim Benzema se nemýlil. Navzdory velkému tlaku poté Saint Etienne nedokázalo vystřelit alespoň vyrovnávací gól, a proto prohrálo venku s Lyonem 1:0.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele