20. kolo
12.01.2008 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Lorient 1:0

Monako hrálo v dvacátém kole s Lorientem a rozhodující chvíle zápasu přišla za minutu dvanáct. Domácím výhru zajistil v nastaveném čase hlavičkou Massamba Lo Sambou.

Lorient byl poražen poprvé za posledních deset kol a Monako se díky tomuto výsledku vyhouplo v tabulce na osmé místo, těsně před svého sobotního soupeře. Ten sice mohl směle myslet na tři body, v zápase dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci Monaka, ale nakonec neveze z knížectví ani bod.

Zápas začali lépe hosté a již po pěti minutách mohli jít do vedení. Střelec Marama Vahirua prošel po pravé straně, namířil si to neohroženě přímo k brance Monaka, hezkou střelou již překonal brankáře Ulricha Le Pena, ovšem míč z jeho levé kopačky nakonec skončil na břevnu. Na druhé straně se činil Frederic Piquionne, ale jeho vychytal krásným zákrokem Fabien Audard. Ve třicáté minutě přišla další nadějná akce hostů. Fabrice Abriel zkoušel štěstí, Le Pen byl tentokrát na místě. V této části zápasu se hrálo ve vysokém tempu a o šedesát minut po Abrielovi se chytal za hlavu Jeremy Menez. Ani jeho nadějná střela totiž v brance neskončila.

Ve druhém poločase pokračoval dobrý fotbal. Proti střele Camela Meriema musel zasahovat opět Audard. Lorient byl blízko vedení čtrnáct minut před koncem, ovšem tentokrát si vybral smolný večer. Christophe Jallet zahrál rohový kop, k zakončení se prodral Rafik Saifi, ale zamířil pouze do brankové konstrukce. Smůla hostů byla dovršena v nastaveném čase. Pereira Adriano rozehrál přímý volný kop, který nevypadal nijak nebezpečně, Lo Sambou ovčem hlavou tečoval střelu tak nešťastně, že míč zapadl za bezmocného Audarda. Monako porazilo Lorient 1:0.

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele