Další články

Smolař Mbemba zkomplikoval Marseille boj o poháry. Reims ukončilo nelichotivou sérii

Reims porazilo ve 32. kole Ligue 1 Marseille 1:0. Domácí se prosadili už v páté minutě, nicméně je o radost velmi rychle připravilo video. Truchlit ale nemuseli dlouho, poněvadž přibližně po půlhodině hry si nešťastně srazil míč do vlastní branky zkušený stoper Chancel Mbemba. Modrobílí tak nemají účast v pohárové Evropě ve svých rukou, naopak červenobílí se po šesti zápasech dočkali plného bodového zisku.

Barcola řídil výhru PSG v utkání plném chyb, premiérový zásah zaznamenal Zague

Hráči PSG zvítězili ve 32. kole Ligue 1 na hřišti Nice 2:1. Utkání se neslo v duchu defenzivních chyb, přičemž jako první udeřili hosté po přesné ráně Bradleyho Barcoly. Mladý křídelník měl prsty i ve druhé brance Pařížanů, když nahrál na premiérovou trefu talentovanému bekovi Yoramovi Zaguemu. Orli sice dokázali potrestat nedůslednou obranu francouzského mistra, nicméně pouze jednou, a tak všechny body putovaly do hlavního města.

Loučí se Farioli s Nice? V souboji s PSG ještě živí naději na postup do Ligy mistrů

V poklidu a bez většího stresu bude dohrávat poslední dva duely na poli Ligue 1 korunovaný šampión PSG. Zato v Nice ještě živí naději na to, že by si mohli zahrát Ligu mistrů pro další sezónu. Pokud by se domácím povedlo uzmout tři body, dostali by se na dostřel první čtyřce, která tuhle soutěž zaručuje. Připomeňme, že ze třetí pozice se postupuje přímo do hlavní fáze.

Marseille stále bojuje o pohárovou Evropu. Vylepší venkovní statistiky v Remeši?

Marseille čeká pořádně strastiplný závěr sezóny. Bude usilovat o to, aby se probojovala pro následující období do evropských pohárů, přičemž souboj z dohrávaného dvaatřicátého kola na půdě Remeše ji může cílům hodně přiblížit. Když v Marne získá tři body, dostane se na šestou příčku, která v současné chvíli právě jako ta poslední zaručuje aspoň Konferenční ligu.

Ligue 1 - souhrn 33. kola: Nice má jistou Evropu

Jistý mistr Paris Saint-Germain překvapivě prohrálo s Toulouse. AS Monaco veze body z Montpellieru a má jistotu druhého místa. LOSC Lille se výhrou nad Nantes posunulo na třetí pozici před Brest, který pouze remizoval s Remeší. Další výhry slaví Lyon a Marseille, která přiblížila k sestupu Lorient.

Navas potvrdil odchod z PSG. Každá vteřina byla báječná, prozradil

U konce je působení Keylora Navase v PSG. 37letému kostarickému brankáři za měsíc a půl vyprší smlouva a novou v hlavním městě Francie nepodepíše, oznámil to prostřednictvím sociálních sítí.

Ligue 1 - preview 33. kola: Domácí rozlučka s Mbappém

Zápas mezi PSG a Toulouse se bude točit hlavně kolem Kyliana Mbappého. Nejlepší střelec klubové historie PSG se totiž vůbec naposledy představí vlastním fandům v Parku princů a podstoupí rozlučku tam, kde se postupně vyhoupl ve světovou ikonu. Do akce půjde dalších dvanáct týmů, včetně Marseille, Monaca, Lyonu, Lille a Rennes.

V Paříži uz mají jasno. Mbappé potvrdil odchod z PSG

Hvězdný francouzský fotbalista Kylian Mbappé potvrdil očekávaný odchod z Paris St. Germain. V neděli odehraje proti Toulouse poslední domácí utkání. Pětadvacetiletý hráč to uvedl ve videu na sociálních sítích. Zamířit by měl do Realu Madrid.

Chystá se v Paříži rozlučka s Mbappém? Ať jde do Saúdské Arábie, radil útočníkovi Desailly

Kylian Mbappé o tomto víkendu možná podstoupí poslední zápas v Parku princů. Má se totiž za to, že v létě dojde k jeho očekávanému přestupu do Realu Madrid, útočník PSG však ještě neučinil žádné prohlášení k tomuto kroku. Takový mu ovšem nedoporučuje Marcel Desailly. Bývalý francouzský reprezentant dokonce vzkazuje, aby Mbappé odešel do Saúdské Arábie.

Ligue 1 - souhrn 32. kola: Lyon ovládl přestřelku v Lille

Pondělní dohrávka mezi LOSC Lille a Olympique Lyon nabídla sedm gólů a vítězství hostů, kteří zůstávají těsně za poháry. AS Monaco rozstřílelo Clermont a pojistilo si druhé místo. Rennes zvládlo přestřelku na půdě FC Metz. RC Lens potvrdil roli favorita proti Lorientu a upevnil si šestou příčku, bretaňský celek naopak prodloužil sérii porážek a zůstává druhý od konce.

Ligue 1 - preview 32. kola: Lille útočí na třetí místo

Dvaatřicáté kolo je roztaženo do více dní a v pondělí večer pokračuje jedním zápasem. Lille se po něm může posunout na třetí místo, potřebuje k tomu porazit Lyon.

Hernándeze čeká dlouhá pauza, znovu si přetrhl přední zkřížený vaz

PSG prohrálo v Dortmundu a v domácí odvetě semifinále Ligy mistrů bude dotahovat jednobrankové manko, na trávníku u toho navíc nebude Lucas Hernández. Obránce čeká dlouhá pauza, včera večer si poranil levé koleno a podrobné vyšetření odhalilo přetržený přední zkřížený vaz.

Remeš je bez trenéra, na základě vzájemné dohody se s týmem loučí Still

Remeš je tři kola před koncem letošní sezony Ligue 1 stále ve hře o evropské poháry, i tak dochází ke změně na lavičce francouzského klubu. Ve funkci trenéra končí Will Still.

PSG znovu opanovalo Ligue 1. Pět důvodů, které vedly k úspěšné obhajobě

Po 31 zápasech a 70 bodech se Paris Saint-Germain stalo mistrem Francie, když AS Monaco v neděli prohrálo s Lyonem. Na úspěchu se z velké části podílely změny v kádru a ve vedení, ale nebylo to pouze o tom.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele