základní skupiny - skupina C, 6. kolo
12.12.2023 21:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Oslavující Alex Král, jeho branka na úspěch nestačila (© AFP)

Union se rozloučil s Ligou mistrů přetahovanou s Realem. Porážku neodvrátil ani gól Krále

Hráči Realu Madrid otočili průběh posledního utkání skupiny C Ligy mistrů na půdě Unionu Berlín, kde zvítězili 3:2. Klid na kopačky hráčům Bílého baletu mohl v závěru úvodního dějství přinést Luka Modrič, ten ale nečekaně selhal při zahrávání pokutového kopu. Krátce nato se navíc dostali Die Eisernen do vedení, to však outsider po dvou gólech Joselua ztratili. V závěru se sice ještě dostali k vyrovnání zásluhou Alexe Krále, nicméně naděje na posun na třetí příčku definitivně zarazil Dani Ceballos.

Domácí tak před svými fanoušky nebodovali ani na třetí pokus a v pohárech končí.

Berlínský Union ukončil svou 16zápasovou sérii bez vítězství, když o víkendu porazil Borussii Mönchengladbach 3:1. To mu mělo dodat sebevědomí před poměrně důležitou bitvou s Realem Madrid. K zajištění postupu alespoň do play off Evropské ligy potřeboval německý celek Bílý balet bezpodmínečně porazit a doufat ve vítězství Neapole proti Braze. Jeho naděje směrem k tomuto cíli se zvedaly s faktem, že hosté do utkání vstoupili v promíchané sestavě, jelikož už měli jisté první místo ve skupině. Šanci tak od prvních minut dostal například odchovanec Fran García.

Poměrně nečekaně se dostali ve druhé minutě do první velké šance domácí. Kepa Arrizabalaga ale dobře mířenou střelu Kevina Behrense vychytal. Na druhé straně nepřekonal Jude Bellingham brankáře Bragy tvrdou ranou k tyči. O téměř půl hodiny později se tentýž hráč propracoval do další dobré příležitosti, ani tentokrát ovšem netrefil branku po velké obranné chybě Robina Gosense. Před koncem poločasu dostali Los Blancos zdaleka největší příležitost ke skórování, proti pokutovému kopu Modriče se však vyznamenal Frederik Rönnow. Nabuzení domácí o chvíli později potrestali neefektivitu Realu, jelikož fatální chybu Davida Alaby využil Kevin Volland, který nedal hostujícímu brankáři šanci.

Hráči Bílého baletu pokračovali v zahazování šancí i po změně stran. Rána z voleje od Lucase Vázqueze měla sice potřebou přesnost a razanci, přesto si s ní skvěle chytající Rönnow poradil. Ten předvedl další fantastický zákrok o pár minut později, když pravou rukou vyrazil Rodrygovu střelu z bezprostřední blízkosti. V 61. minutě Los Merengues přece jen dokázali vyrovnat poté, co si na centr Rodryga naskočil Joselu a hlavou míč usměrnil do sítě. Stejným způsobem se tentýž hráč prosadil o 11 minut později, ale do centru se více položil a nahrávajícím byl tentokrát García. Naději Unionu navrátil český středopolař Král, který se v 85. minutě dostal k odraženému míči a střelou po zemi zpoza vápna zamířil přesně k levé tyči soupeřovy brány. Los Merengues reagovali velmi rychle a čtyři minuty poté se prosadil sváteční střelec Ceballos, jehož tečovaná rána nakonec zapadla za záda Matheuse.

Union Berlín tak doma na Real Madrid nevyzrál a ve skupině skončil poslední. Bílý balet se může těšit na 18. prosinec, kdy se v naplánovaném losu dozví svého soupeře pro vyřazovací fázi.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (18)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
misinho7

Bolo by pekne vyhrat vsetky zapasy v skupine. Ale dnes to ma byt vraj velka rotacia, co je pri tych zraneniach docela potrebne. Cize cakam skor nejaku remizku.

Reagovat
Mateo16

Rotacia podla Ancelottiho

Necha sediet extremne vytazeneho Brahima s 500 minutami ale Bellinghama s 1400 vpohode da

Este aj s Nicom Pazom klamal

Reagovat
Well

Tohle co bylo?

Reagovat
wyqinac

rezie

Reagovat
Jackmaker1989

Reagovat
Jackmaker1989

Alaba, ty si krypel

Reagovat
zasranej malíř

Ukázkové nedáš dostaneš

Reagovat
wyqinac

carlo udelal zmenu o polocase

Reagovat
Rothbard

Joselu is on fire, your defence is terrified.

Reagovat
Moshe Dajan

KRÁL

Reagovat
misinho7

Plný počet bodov to sa nám nepodarilo už dlho.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
jenage

Zápas Realu v LM a 15 komentářů.

Reagovat
Well

O nic nešlo.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele