základní skupiny - skupina H, 4. kolo
07.11.2023 18:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Šachtaru Doněck (© AFP)

Šachtar napodruhé zakotvil v Hamburku úspěšně. Barca při nečekané prohře střelecky mlčela

Fotbalisté Šachtaru zvládli své druhé představení v hamburském azylu o poznání lépe než to úvodní proti Portu, když ve čtvrtém kole skupiny H Ligy mistrů nečekaně porazili Barcelonu 1:0. Rozhodující akci rozjel těsně před přestávkou fantastickým přenesením hry Heorhij Sudakov a po následném centru skóroval Danylo Sikan. Blaugranas se ve známém přístavním městě dlouho nemohli dostat do hry, o čemž svědčil fakt, že až v 61. minutě zaznamenali premiérové zakončení mezi tři tyče. Vyrovnání se ovšem nedočkali a poprvé ztratili body.

Fotbalisté Barcelony neprožili od posledního vzájemného zápasu na konci října klidné období. V domácí soutěži totiž nejprve padli proti Realu Madrid a následně se protrápili k hubené výhře 1:0 na hřišti Sociedadu, kterou zajistil až ve druhé minutě nastavení Ronald Araújo. Naopak Šachtar o víkendu zaznamenal cenné vítězství na půdě Dynama Kyjev, do duelu v severoněmeckém Hamburku však opět vstupoval v roli outsidera.

Ukrajinský celek si už od začátku koledoval o brzkou branku, nicméně chyby v rozehrávce Katalánci nepotrestali. První zajímavá šance přesto přišla ze strany domácích, nicméně se zakončením Mykoly Matvijenka si lehce poradil Marc-André ter Stegen. Velmi dobře se prezentoval teprve 18letý křídelník Doněcku Newerton, jenž několikrát po levé straně pláchl Joau Cancelovi. Na druhou stranu Xaviho svěřenci nepředvedli v úvodním dějství to, co by si představovali, a proto vyšli střelecky naprázdno. To se ale nedalo říct o fotbalistech v oranžových dresech, jelikož pár minut před poločasovým hvizdem si našel centr z pravé strany Sikan a šanci hlavou proměnil.

Krátce po přestávce měl ter Stegen znovu práci, tentokrát když obraně hostí unikl Giorgi Gocholeishvili, ovšem ranou z úhlu napálil přímo německého brankáře. Barca sice postupem času zlepšila aktivitu na polovině soupeře, avšak dlouho to k žádné větší příležitosti nevedlo. První střelu na bránu domácích vyprodukoval až v 61. minutě Gavi, nicméně ani jeho hlavička neznamenala příliš mnoho práce pro Dmytra Riznyka. Šachtar se sice ve zbytku utkání soustředil převážně na defenzivu, ale velmi aktivní Newerton mohl zpečetit skvělý výkon pojišťujícím gólem, avšak ten kvůli ofsajdu nebyl uznán.

Šachtar tak šokoval katalánského soka a přihlásil se zpět do boje o postup. Další zápas ukrajinský tým odehraje 28. listopadu na domácí půdě s Antverpami. Barcelona ve stejný den vyzve Porto.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (46)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
rominhoFCB

18:45

Reagovat
Jordi Alba

Stává se taky někomu, že ta posraná appka od TMobilu se aspoň 3x za zápas pokaždý sekne nebo vypne ?

Reagovat
kilobyte

Asi se snaží konkurovat O2.

Reagovat
wwwx

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
fsada

Mě až dneska , do tý doby super , ale dneska je to děs ....

Reagovat
Jordi Alba

Mě prakticky celou dobu, teď už to nějak řešit nebudu, od novýho roku to stejně ruším, protože budu mimo EU, ale takhle blbou aplikaci už ani zadarmo.

Reagovat
Stannis Baratheon

Na lávce Šachťaru legenda Barcelony.

Reagovat
Jordi Alba

Solidně ubohej výkon, to je zas něco neskutečnýho.

Reagovat
Doubas

Jako pamatuju první zápas Messiho za Áčko a spol, tak tu laťku mám nastavenou hodně vysoko, ale marně vzpomínám poslední dobou na zápas, kdy by mi srdíčko aspoň trochu zaplesalo tvl. Tohle je nechutný

Reagovat
dextroza_m

Tam není nic, žadná přesná narážečka, klička v zajímavém prostoru...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kejza

hrozný

Reagovat
patas92

Uzdravený Lewandowski je to nejhorší co Barcu mohlo potkat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Jordi Alba

Doprdele, tam je všechno špatně snad.

Reagovat
Kluivert9

To byl hnus

Reagovat
Jordi Alba

Výsledek vem čert, ale všichni absolutně bez zápalu, Polák výkon jak Ferrán. Tam snad ani nikdo normálně nedokázal nahrát, ne ? I ten Pedri kurvil nahrávku za nahrávkou.

Reagovat
Gazdo

A to ma vsetci neznasali ked som Lewu nechcel lebo som vravel ze uz bude len horsi. Ale nie treba za tak stareho hraca vysolit tolke miliony. Ano pomohol nam vyhrat titul ale stale mi pride ze bez neho hrame lepsie a kym neprisiel tak Ferran s Aubom si robili zo vsetkych trhaci kalendar lebo to bolo behave a zive

Reagovat
Kiss Me Polka!

auba a "behave a zive" v jedne vete

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
alcantara

Budeme sa tvarit, ze toto sa nestalo.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Rizek

Reagovat
dextroza_m

Šachtar zaslouženě, nikdo schopný dát kloudnou nahrávku, centr, narážečku nebo kličku. Už na Anoetě to byla náhoda a teď jen potvrdili neformu.

Reagovat
dextroza_m

Na Félixe začínám být alergický, ten výraz po každém souboji, oba portugalci úplně marní. Měřítko snese MAtS, Araujo a Pedri.

Reagovat
Phillipinho

Uz se zase zacina tvarit jako nevychovanej fracek no

Reagovat
Sigma Olomouc

Šachťar

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
2miguel1

Zas ich treba preplieskať? Esteže som to nepozeral

Reagovat
John Obi Mikel

Překvapení.

Rakickij ještě hraje a je mu teprv 34

Reagovat
Salfovic

Právě proto ještě hraje.

Reagovat
Elliasson

Mě spíš zařáží, že fakt hraje v Šachťaru, když před válkou kopal za Zenit.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Elmas

Doněck leží na území, které ovládá Rusko, ne?

Reagovat
Elliasson

Ale ligu hrají v místech, které Rusko neovládá.

Reagovat
Elmas

Reagovat
Rizek

Hnus, velebnosti. Nechal bych je klusat za autobusem.

Reagovat
Salfovic
Reagovat
misinho7

to je riadna tragedia

Reagovat
Juan Román Riquelme

Kde je Diskostu?

Reagovat
Rothbard

Bylo nám jich velmi líto, když jsme viděli tu bídu a zmar, které zažívají.

Hodnotili na adresu hráčů Barcelony hráči Šachtaru.

Reagovat
celeb

Ja len dufam, ze v Xaviho zmluve/predlzeni je podmienka tykajuca sa vysledkov v LM. Ze musi aspon preliezt 2 kolami play-off. Inak zbytocne stratime dalsi rok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele