základní skupiny - skupina G, 3. kolo
25.10.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

David Raum a Xavi Simons (© AFP)

Lipsko si proti Crvene zvezdě spravilo chuť, za domácí se blýskl vypůjčený diamant z PSG

Fotbalisté Lipska získali v duelu třetího kola skupiny G Ligy mistrů maximální počet bodů proti týmu z Bělehradu, který porazili 3:1. Úvodní trefa přišla už ve 12. minutě z kopačky Davida Rauma, pro něhož to byl vůbec první gól v milionářské soutěži. Skvělý zápas odehrál i 20letý kmenový hráč PSG Xavi Simons, jenž u první branky asistoval a tu vítěznou sám vstřelil. Býci si tak upevnili druhou příčku v tabulce.

Hráči Lipska měli před reprezentační pauzou těžký los, z čehož pramenily dvě remízy v lize a také prohra s Manchesterem City. Býci však nabrali nové síly a o víkendu porazili Darmstadt. Dvěma góly se opět blýskl Loïs Openda, který se ukazoval jako hlavní tahoun celku z Lipska. Na východ Německa tentokrát přijel Bělehrad, který podle papírových predikcí mohl bojovat o třetí příčku ve skupině. Po pěti duelech bez porážky by mu proti favoritovi přišel každý bod vhod.

K prolomení bezbrankového stavu došlo již ve 12. minutě skrze pohlednou týmovou akci. Po pěkné přihrávce Simonse se k míči ve vápně dostal Raum a překonal hostujícího gólmana, který rozhodně nemohl mít čisté svědomí. Po půlhodině hry mohli hosté pomýšlet na vyrovnání, když byl nařízen pokutový kop po faulu Benjamina Henrichse. Bohužel pro ně videorozhodčí napravil chybu hlavního sudího. V úplném závěru vytáhl výborný zákrok po prudké ráně Rauma Omri Glazer, a odvrátil tak dvoubrankové vedení domácího celku.

Druhá půle se od začátku nesla ve vyrovnanějším duchu než ta první. Do vážnějších situací se ani jeden z celků nedostával až do 59. minuty, kdy se Simons s ničím nepáral a krásnou střelou z dálky k pravé tyči rozjásal podruhé domácí diváky. Napodobit se ho pokusil několik minut poté Kevin Kampl, proti jeho střele však dokázal Glazer najít odpověď. Hosté ale nic nezabalili a v 70. minutě se mohl po střele z voleje v blízkosti branky radovat Marko Stamenic. Veškeré naděje na srovnání srbského zástupce pohřbil v 84. minutě Dani Olmo po dorážce z bezprostřední blízkosti branky.

Lipsko tak doma nezaváhalo a díky zisku tří bodů i nadále zůstalo na druhé příčce. Další duel skupinové fáze je na programu 7. listopadu. Půjde o odvetný zápas, jenž se tentokrát odehraje na srbské půdě.

Autor: Livesport.cz / Miroslav Prášek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele