základní skupiny - skupina G, 6. kolo
13.12.2023 18:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Benjamin Šeško (© AFP)

Efektivní Lipsko zdolalo Young Boys i podruhé. Býci těžili z bezstarostné pětiminutovky

Lipsko zvládlo poslední zápas skupiny G Ligy mistrů, když na vlastní půdě porazilo Young Boys 2:1. Diváci v Red Bull Areně se dočkali gólové smrště zkraje druhého dějství, kdy během pěti minut padly všechny tři branky. Střelecký půst v klubovém dresu ukončil Benjamin Šeško, jenž se za Býky prosadil poprvé od konce října. O vítěznou trefu se postaral o 12 let starší kolega Emil Forsberg, který se ve své kariéře trefil v každém ročníku evropské soutěže kromě sezony 2017/2018. Německému celku přitom stačily k pátému domácímu vítězství v řadě pouhé dvě střely mezi tři tyče.

Obě mužstva vstupovala do duelu s vědomím, že na ně není vyvíjený velký tlak, a tak si mohla vzájemnou bitvu naplno užít. Lipsko totiž mělo v kapse jistotu postupu do vyřazovací fáze ze druhého místa, Young Boys si pak podle předpokladů rezervovali místenku alespoň v play off Evropské ligy. Celek z Německa se však chtěl předvést na vlastní půdě, kde vyhrál čtyři soutěžní utkání v řadě.

Zápas zahájili aktivněji domácí, což vedlo již v šesté minutě ke gólu Šeška. Mladý talent si v pokutovém území zpracoval míč zády k bráně, obešel levého obránce a křižnou ranou poslal balon do sítě. Jeho radost ovšem trvala pouze pár sekund, protože videorozhodčí odhalil ofsajdové postavení. Obrovskou šanci měli ve 21. minutě i hráči Young Boys. Po rohovém kopu se na přední tyči objevil Cheikh Niasse, jeho hlavičku ale fantastickým zákrokem zlikvidoval Péter Gulácsi. To však byla poslední velká příležitost, kterou diváci v Lipsku v prvním poločase viděli.

Chvíli po změně stran se Šeško regulerní branky přece jen dočkal. Opět si převzal míč v pokutovém území a tvrdou ranou k levé šibenici poslal Lipsko do vedení. To ovšem trvalo pouze dvě minuty. Poté totiž pláchl po pravé straně Jean-Pierre Nsame, který přichystal milimetrově přesnou nahrávku do vápna na Ebrima Colleyho, jenž placírkou poslal balon za záda Gulácsiho.

Smršť gólů pokračovala i nadále, když v 56. minutě vrátil Býkům vedení Forsberg. Švédský rodák si po přihrávce Kevina Kampla nachystal míč na svou slabší levou nohu a nechytatelným projektilem k pravé tyči rozjásal domácí tribuny. V závěru střetnutí se mohl ještě prosadit střídající Timo Werner, ve velké šanci ale trestuhodně přestřelil.

Lipsko tak v posledním zápase skupiny potvrdilo roli favorita a prodloužilo sérii domácích vítězství. Svého soupeře v playoff se dozví 18. prosince.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
DidusIneptus

Ubohej fotbal nemožných hráčů!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele