základní skupiny - skupina B, 4. kolo
08.11.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

Matador de Jong zachoval ve vyhroceném duelu chladnou hlavu. PSV je po výhře nad Lens druhé

PSV doma zvítězilo ve čtvrtém kole skupiny B Ligy mistrů nad Lens 1:0. Skóre otevřel ještě v první čtvrthodině v Nizozemsku obávaný snajpr Luuk de Jong, jenž opět kraloval v hlavičkářské disciplíně. Vyrovnané utkání plné žlutých karet, a nakonec i jedné červené na straně hostů, už další přesný zásah nepřineslo, a tak se Eindhoven dočkal prvního tříbodového zisku v letošním ročníku milionářské soutěže. Ten jej zároveň posunul na průběžné druhé postupové místo v tabulce právě před vicemistra francouzské Ligue 1.

Zatímco Eredivisií procházelo PSV jako nůž máslem, na půdě Ligy mistrů to tak slavné nebylo. Holandský celek měl na svém kontě dvě remízy, které byly doplněny o debakl na půdě Arsenalu. Naopak Lens začalo po hrozivém vstupu do sezony sbírat body na domácí i evropské scéně, poslední porážka francouzského vicemistra navíc nastala v půlce září. Výstavní skříní Racing Clubu byla jeho defenziva, jež udržela ve třech z posledních čtyř duelů čisté konto.

Holanďany za prvním vítězstvím v letošním ročníku nasměroval hned v úvodu obávaný hlavičkář de Jong, jehož milimetrově přesný centr našel talentovaného Johana Bakayoka. Brankář Brice Samba si na míč sice sáhnul, nicméně gólu zabránit nedokázal. Ohrozit druhou bránu se pokusil zpoza vápna Florian Sotoca, zkušený útočník ovšem mířil nad. Větší nebezpečí ze strany hostů přišlo až v samotném závěru prvního dějství, jenže Deiver Machado přestřelil.

Krátce po změně stran udělal rychlou kličku do středu pole Hirving Lozano, jeho střela z velké dálky ale letěla nad bránu Samby. Mexický křídelník byl při chuti i nadále, tentokrát to zkusil z kratší vzdálenosti, ovšem minul pravou tyč.

Jeho neproměněné šance ale mohly stát Lampen body, přímý kop Angela Fulginiho však skvěle zlikvidoval Walter Benítez. Dalšího přesného zásahu se ale nakonec více než 34 000 přítomných diváků nedočkalo, i přes další gólovku Lozana v závěru zápasu. Jediné další vzrušení na tribunách přinesla druhá žlutá Morgana Guilavoguiho, který tak vynechá utkání proti Arsenalu.

PSV na čtvrtý pokus dokázalo vyhrát a vrátilo se zpět do postupového souboje. Další zápas sehrají Farmáři 29. listopadu na půdě Sevilly. Lens vycestuje ve stejný den do Londýna na hřiště Arsenalu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele