osmifinále - odvety
06.03.2024 21:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Oslavující Erling Haaland (© AFP)

Citizens překvapení nedopustili, miláček fanoušků Haaland zlomil poslední vzdor Kodaně

Hráči Manchesteru City stvrdili postup mezi osm nejlepších týmů Ligy mistrů vítězstvím 3:1 v domácí odvetě osmifinále proti Kodani. Ústřední postavou duelu se stal Julián Álvarez, jenž si během prvních devíti minut připsal gól a asistenci. Argentinci k přesnému zásahu výrazně pomohly děravé rukavice brankáře Kamila Grabary při nepříliš složitém zákroku. Krátce před uplynutím úvodní půlhodiny sice Lvi snížili, poslední zbytky naděje jim však následně uzmul Erling Haaland svým šestým přesným zásahem v ročníku.

Úřadující šampion se na osmifinálovou odvetu proti Kodani připravil strhujícím ligovým vítězstvím nad úhlavním rivalem Manchesterem United. Svěřenci Pepa Guardioly tak vstupovali do utkání se sérií 19 soutěžních zápasů bez porážky a po výhře 3:1 v prvním vzájemném měření sil v Dánsku byl jejich postup do čtvrtfinále velmi blízko.

Pokračování v milionářské soutěži Citizens stvrdili již v úvodní desetiminutovce. Nejprve se trefil Manuel Akanji z voleje po rohovém kopu, který rozehrál Álvarez. Po pár minutách se prosadil i sám Argentinec. Napřed se postavil k exekuci dalšího rohu, po němž Rodri trefil břevno. Míč se od horní tyčky odrazil do prostoru, kde se nacházel právě mistr světa z Kataru Álvarez, jenž z úhlu sice napálil Grabaru, ale ten ránu kuriózně propustil za svá záda.

Seveřané se ovšem nevzdali a ve 29. minutě snížili, když rychlý protiútok zakončil přesně k tyči Mohamed Elyounoussi. V závěru poločasu Grabara předvedl další minelu, neboť jej z úhlu přeloboval Matheus Nunes a Haaland si dobíhal pro lehce vstřelenou branku, na poslední chvíli však zakročil jeden z obránců a nebezpečí zažehnal. Vzápětí už norskému kanonýrovi nikdo radost nepřekazil, když si pohrál se třemi soupeři a zamířil přesně k pravé tyči.

Druhá půle připomínala tu první, neboť Guardiolovi svěřenci ovládali balon a kombinovali kolem vápna dánského celku. Rozdíl nastal ovšem v tom, že si nedokázali vypracovat větší příležitost, jež by zvedla diváky ze sedadel. Šance přišla až v 66. minutě na hostující straně, když se uvolnil Magnus Mattsson. Proti ráně zimní posily z Nijmegenu však výborně zasáhl Ederson. V samém závěru vypálil Rico Lewis zpoza vápna, nicméně trefil pouze břevno.

Manchester City tak doma nezaváhal a s přehledem si zajistil postup do čtvrtfinále. Svého soupeře se dozví během losu, který proběhne 15. března.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (38)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Sigma Olomouc

1:0

Reagovat
Raul=Real

0:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
ACSeRw!n

6:1

Reagovat
El Cid z City

Chtělo by to pošetřit víc hráčů,3:1 není málo,ale škoda toho gólu, podcenit play off je ošidné, ale asi bych to risknul. Liverpool zítra bude hrát s béčkem nebo céčkem, v neděli bude odpočatej.

Reagovat
Salfovic

Tak vy to snad ani nemůžete postavit, aby třeba současně odpočívali KdB, Foden, Alvarez a Haaland. Divím se, že nemáte třetího útočníka pro případné pošetření těch dvou.

Reagovat
El Cid z City

Alvarez není třeba,aby odpočíval, ten ať klidně hraje, v základu nejspíš proti Liverpoolu nebude.

Reagovat
Kinky7

nakonec to postavil hodne dobre. Vetsona tymu odpocine a pokud to bude dobry tak muze stahnout aj Haalanda s Rodrim

Reagovat
Kinky7

1:1 KDB a Rodri na lavicce snad

Reagovat
fsada

4:0

Reagovat
sergi

3:0

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
Pharrell

3:1 4:1 Man City easy win úplně v suchém triku je dají .

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
diastan

Dobrej zacatek

Reagovat
diastan

Lepsi nez v plne palbe

Reagovat
smazaný uživatel

Oni to letos obhájí. Není kdo by je ohrozil.

Reagovat
Salfovic

Že United překvapí ti vyšlo

Reagovat
fabec1222

Reagovat
meno

Real

Reagovat
jenage

22 komentářů, z toho polovina předzápasové tipy.

Reagovat
Kinky7

Holt se nám nikdo nemůže chodit vysmát jako vám no

Reagovat
Front hell

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
vladino10

Bud rad ze vám tu navyšuju čísla fanúšikovia iných klubov keďže cityi žiadnych nemajú

Reagovat
Kinky7

Víš jak. My máme komorní atmosféru rádi

Reagovat
diastan

Reagovat
king23

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
jenage

Reagovat
Biozdenda

Fotka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vladino10

Typické city

Reagovat
Pablos

všichni jak si jdou bez zájmu a on si tam levituje

Reagovat
DidusIneptus

FC Kodaň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele