základní skupiny - skupina G, 4. kolo
07.11.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Xavi Simons (© AFP)

Crvena zvezda doma proti Lipsku vyhasla. Býci si v Bělehradě vydupali postup do osmifinále

Fotbalisté Lipska zvítězili ve čtvrtém kole skupiny G Ligy mistrů na hřišti Crvene zvezdy 2:1. Býci k tříbodovému zisku v Srbsku nakročili již v úvodu utkání, kdy se přesnou ranou prosadil Xavi Simons. Host z PSG tak navázal na předchozí vzájemné střetnutí, v němž byl hlavním strůjcem výhry německého celku. Tentokrát byl však hrdinou až Loïs Openda, který svou trefou ze 77. minuty dal razítko na postup do osmifinále.

Po odehrané polovině skupinových zápasů byly karty rozdány zcela nepřekvapivě. Jediným celkem, který ještě v rámci možností stíhal tempo Manchesteru City, bylo Lipsko. Jeho forma ovšem od úspěšného domácího střetnutí s Crvenou zvezdou výrazně poklesla, když nejprve vypadlo z DFB Pokalu a následně padlo v Mohuči, v obou případech bez vstřelené branky. Náladu si Býci mohli zlepšit v Bělehradě, kde v případě výhry a zároveň neprohry Citizens s Bernem mohli oslavit postup.

V tomto utkání ale hosté neotáleli s prvním přesným zásahem a hned v osmé minutě otevřel skóre technickou střelou na zadní tyč Simons. O čtvrt hodiny později vyslal Emil Forsberg do nadějné pozice Benjamina Šeška, jeho střela ovšem skončila pouze v boční síti. V 41. minutě vypálil Openda z hranice velkého vápna nadějný pokus, díky teči domácího hráče ale nemusel Omri Glazer zasahovat. V závěru první půle se oba týmy dostaly do několika šancí, vyznamenali se ale gólmani obou celků, a diváci tak na Stadion Rajko Mitič další branku v prvním dějství neviděli.

Tým z východu Německa pokračoval v aktivním výkonu i ve druhém poločase, ve finálních zakončeních ale selhával. Neujala se ani střela Šeška z 52. minuty, jež skončila pouze na levé tyči. Více o sobě začali dávat vědět červenobílí, kteří museli stejně jako jejich soupeř řešit problém s nepřesností střeleckých pokusů. Po zlepšeném výkonu avšak téměř všechny naděje na vyrovnání pohřbil v 77. minutě z rychlého brejku Openda, jenž překonal domácího gólmana přízemní střelou k levé tyči. Býci si ale zbytečně zkomplikovali závěr vlastním gólem Benjamina Henrichse několik minut poté.

Lipsko tak na nevyzpytatelné srbské půdě splnilo úkol a ziskem všech bodů stvrdilo svůj postup do osmifinále. V příštím kole se 28. listopadu představí na hřišti Manchesteru City, Crvena zvezda bude hrát tentýž den v Bernu.

Autor: Livesport.cz / Miroslav Prášek

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

0:4

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
ACSeRw!n

1:0

Reagovat
DidusIneptus

Lipsko CZ Lipsko jsou v Německu Ossis, ale v Evropě jako Wessis. My z Východu samozřejmě fandíme východním, tedy i CZ Bělehradu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele