osmifinále - odvety
13.03.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jadon Sancho (© AFP)

Sanchův premiérový gól v play off Ligy mistrů nasměroval Dortmund k vyřazení PSV

Fotbalisté Dortmundu zdolali v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů před vlastními fanoušky PSV 2:0 a po úvodní remíze z Eindhovenu postoupili mezi osm nejlepších týmů. O kvalifikaci do další fáze rozhodl již ve třetí minutě Jadon Sancho, jenž vsítil svůj sedmý kariérní gól v milionářské soutěži, avšak vůbec první mimo základní skupiny. Červenobílí sice postupem času vyrovnali hru a dostali se k několika příležitostem, nicméně cestu do prvního čtvrtfinále od roku 2007 jim definitivně zatarasil skvělý Gregor Kobel.

Hráči Dortmundu věděli, že je proti PSV nebude čekat jednoduchý úkol. Z Nizozemska si ovšem odvezli nadějný výsledek do odvety, ve které jim před vlastním publikem stačilo k postupu jakékoliv vítězství. Eindhoven však v letošní sezoně okusil hořkost porážky pouze dvakrát, přičemž v Eredivisie suverénně mířil k titulu.

Už ve druhé minutě utkání mohl jít německý celek do vedení, když se po šťastném odrazu dostal míč k Ianu Maatsenovi, který vypálil velmi tvrdě, ale Walter Benítez vyrazil balon nad břevno. Vzápětí si však za šestnáctkou připravil střeleckou pozici Sancho a přesnou přízemní ranou k levé tyči otevřel skóre. Po čtvrthodině hry se dvěma povedenými zákroky blýskl Benítez. Nejprve vyrazil pumelici Juliana Brandta a následně lapil dorážku Donyella Malena z malého vápna. Nizozemský kanonýr měl šanci i v závěru poločasu, po uvolnění na straně ovšem trefil pouze boční síť.

Aktivnější nástup do druhé půle zažilo hostující mužstvo, když nejprve Hirving Lozano nastřelil levou tyč a vzápětí po dobrém náběhu do vápna Jordan Teze z první prověřil Kobela, který vytěsnil jeho pokus do dolního rohu pohotovým zákrokem. Své kvality na druhé straně ukázal i Benítez, když v 64. minutě chytil hlavičku Niclase Füllkruga. Farmáři se ve druhé půli hnali za vyrovnáním, ale po neúspěchu Johana Bakayoka proti Kobelovi přišel trest. Na centr Marca Reuse si naběhl Füllkrug a procedil míč mezi tři tyče. Situaci ovšem předcházel ofsajd, a tak Nizozemcům stále zůstávala šance. Žádnou ze závěrečných příležitostí však neproměnili. Naopak v nastavení ještě inkasovali, když defenzivě PSV utekl Reus a tváří v tvář Benítezovi nezaváhal.

Dortmund tak domácí odvetu ovládl a zajistil si postup do čtvrtfinále. Již tento pátek 15. března proběhne los, kde se dozví svého soupeře.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (22)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
oli9

1:2

Reagovat
pesky passer-by

2:3

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

2:0 BVB

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

Reagovat
JeséRodriguez

3:0

Reagovat
Kincl

Snad to Dortmund dá poslední díl skládačky

Reagovat
Seydou Doumbia

Co to říká ten komentátor? Žádný duel osmifinále nešel ještě do prodloužení? A včerejšek byl co? A proč by Sancho čekal na Nagelsmana? Ví komentátor že to není německý hráč, ale anglický?

Reagovat
Pertokoler

Kdo komentuje? Spičenec Jinoch?

Reagovat
Seydou Doumbia

neee nějaký slovák ale havrila to není

Reagovat
Pertokoler

Tam jsou sami experti na Nově. Expert vedle experta.

Reagovat
Seydou Doumbia

bohužel no, klidně bych to vzal místo nich

Reagovat
Pertokoler

Úplně bez problémů bys tam byl za hvězdu. Třeba takového Contofalskeho by nevzal ani Soukup na Barrandov.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Seydou Doumbia

PSV celý druhý poločas ničilo BVB, fakt škoda že to nedotáhli alespon do prodloužení. Hovada v zakončení a celkově špatně řešený situace.

Reagovat
Mass

No měli tam dvě velký šance, termínem ničení bych chápal něco víc dramatickýho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Okey, tak je tlačili prakticky většinu druhého poločasu no

Reagovat
GrimeBaller98

Tak snad se wannabe trener ETH dival jak se ma pracovat s hracema

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele