základní skupiny - skupina F, 2. kolo
04.10.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Dortmund - AC Milán (© AFP)

Dortmund čekal na Kollerova nástupce marně. AC Milán podruhé remizoval bez branek

Hráči Borussie Dortmund remizovali ve druhém kole skupiny F Ligy mistrů na vlastním hřišti 0:0, a připsali si tak první bodový zisk v aktuálním ročníku milionářské soutěže. Zápasu rozhodně nechybělo tempo, přičemž o něco více ze hry měli domácí. Branka střežená Mikem Maignanem však odolala, díky čemuž si hosté stejně jako proti Newcastlu připsali bezbrankovou remízu. Podruhé v řadě odešli bez vstřeleného zásahu i černožlutí, čímž na dálku neudělali radost Tomáši Rosickému, jenž v den utkání slavil 43. narozeniny.

Když se tyto týmy střetly v soutěžním utkání naposledy, stal se hrdinou Jan Koller. O 20 let později měl v černo-žlutém dresu největší potenciál napodobit českého dlouhána Marco Reus, jehož sláva sice pomalu ustávala, ovšem v posledních třech ligových kláních pokaždé skóroval. V barvách Rossoneri, kteří v prvním kole na rozdíl od BVB bodovali, pak získával po letním příchodu z Chelsea stále silnější pozici Christian Pulišič, jenž v minulosti prošel právě Borussií.

Oba týmy se prezentovaly pohledným ofenzivním fotbalem, kterému ovšem chyběla sladká tečka v podobě úvodní branky. Za nejaktivnějšího platil jednoznačně Donyell Malen, přes kterého šla většina útoků domácích. Sám byl velice blízko branky ve 28. minutě, kdy se sympaticky uvolnil a vypálil zpoza vápna. V další obrovské příležitosti se ocitl Ramy Bensebaini, jenž ve 43. minutě vyslal jedovatý volej k pravé tyči. Maignan měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil alespoň na rohový kop.

Druhý poločas začal přesně tam, kde ten první skončil. Diváci v Signal Iduna Parku pozorovali dechberoucí fotbal nahoru dolů, přičemž lehce navrch měli hosté. Velice blízko úvodní brance klání byl Rafael Leao, který se s míčem na pětníku otočil a napálil balon přímo do brankáře. Impotence obou útočících táborů neznala mezí. Pomyslnou tečku za neschopností ve finální třetině hřiště přidal Theo Hernandez, který mohl hlavou zápas rozhodnout. Jeho pokus mířil vysoko nad domácí branku.

Dortmund tak po úvodní porážce zapsal do tabulky první bod. V příštím kole se 25. října představí v Newcastlu, AC Milán bude hrát tentýž den v Paříži.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (32)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad AC win, kvalitou jsou lepší tým než farmářský Dortmund...1:2

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Dalibor Sladky

domáci win 2:1

Reagovat
GEGE

FORZA MILAN!

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Kaka14

Tak hadam to nejako ukopeme

FORZA MILAN

Reagovat
bobis21

Že v těch třech poločasech v LM nepadl žádný gól fakt nechápu

Reagovat
smetos

Klasicke AC, plno sanci spali a pak se to posere z jedne akce soupere

Reagovat
smetos

diky bohu za plichtu

Reagovat
Salfovic

Milánští betonáři

Reagovat
fRRR

Reagovat
bobis21

Vždyť má po dvou zápasech jeden z nejvyšších počtů střel A počet útočných akcí mají taky vyšší než Dortmund ...

Reagovat
Truffaldino

Dost vyrovnaný zápas. AC mohlo a mělo rozhodnout, bohužel dva body z šesti možných je málo, škoda domácí remízy s United v předešlém kole.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
bbbauch

FDF AC

Reagovat
wyqinac

ten Franz v tom studiu zase

Reagovat
Seydou Doumbia

Čekal bych tu daleko více komentu od fanoušků AC

Reagovat
maras93

Neefektivita týmu v koncovce je strašná a dost možná nás to bude mrzet. Mít po prvním zápase 3 body a získat 1 bod venku s Dortmundem, tak můžu říct, že jsem asi spokojen. Mít ale po dvou zápasech 2 body, když to mohlo s trochou štěstí být i 6 bodů, to už úplně k radosti není. PSG včera dostalo pořádnou facku na Newcastlu, tak jsem zvědav, jak na to zareagují před dvojzápasem s námi.

Výkon týmu v 1. poločase směrem dopředu (kromě závěrečných minut) nijaký, pravá strana neviditelná, vidět byla hlavně levá strana - Leao+Theo. V 2. poločase už to byl lepší výkon s více šancemi, hlavně po prostřídání. Škoda, že tam nepadla rána Reijnderse. Už by si to zasloužil. Záloha byla místy dost děravá, Reijnders byl měl hrát box to box. Obrana zahrála až na pár drobností poměrně dobře.

Pokud to vezmu v některých případech konkrétně, tak Calabria dopředu bohužel nic moc nepředvedl, ale zas beru, že si hlídal hlavně Malena. Adli bude o víkend doufám v základu, baví mě daleko víc než Pobega a aspoň může Reijnders hrát box to box, což mu dle mého sedí mnohem více. Pulda tentokrát nic moc, měl tam jednu slušnou střelu, kdy to měl spíš ťuknout Leaovi. Giroud by měl momentálně spíš naskakovat na závěr a v základu bych viděl Okafora. Výhodu bych viděl i v tom, že bychom snad začali hrát i trošku po zemi a nezkoušeli to furt nakopávat na Oliho.

Celkově tam několik slušných šancí na gol bylo, ale Dortmund měl taky svoje šance. Remíza mi v tomto případě sedí více než v předešlém zápase s Newcastlem. Jak jsem ale psal výše, bojím se, aby nás to nemrzelo.

MILAN PER SEMPRE.

Reagovat
Seydou Doumbia

Důležité bude neprohrát na Pesgay a následně je doma porazíte, oni jsou venku totálně v pralese když hrají proti velké značce.

Reagovat
AC.Milan

Super souhrn

Hlavně ten Giroud uz opravdu musí chodit az na závěr a Pobega v teto formě patří na lavičku.

Pravý bek se za mě nutne musí v zimě vyřešit, Calabria na základ dlouhodobě nema a nemůže byt ani kapitán, to rozhodnutí je podle mě hlavně a jen skrz to, ze je Ital… pasku dat Mikovi a na pravého beka by se mi líbil Frimpong z Leverkusenu…

Celkove jsem byl včera ale nakonec spokojen, uvidíme co přinese dvojzapas s PSG…hrozná skoda te remízy doma s Newcastlem…

Reagovat
Seydou Doumbia

Jenže vy typologicky náhradu za Girouda nemáte ne? Jovic i Okafor jsou jiní hráči, dokážete hrát jiným stylem, nebo jsou oni schopní se přizpůsobit vám? Jako je trochu smutný že se tým renomé AC musí spoléhat na 37 Girouda i když ještě donedávna plnil co měl. Frimpong je pro vás asi nereálný ne? To je hráč pro Real nebo PL, stal by 60+.

Reagovat
Nuno čomes

V Itálii není ani 40+ na hráče, kór za beka.

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě proto mi to přišlo jako celkem střela mimo že fans AC by chtěl Frimponga, pokud to tedy nebylo jen nereálný přání.

Reagovat
AC.Milan

nerealny prani

Reagovat
Truffaldino

U Frimponga by byla otázka defenzíva, Leverkusen hraje na tři vzadu a křídla má hodně vysunutá, bál bych se jeho přechodu na pozici klasického beka hrajícího v Itálii. Ale cena z toho dělá čistě hypotetickou otázku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně jak píšeš, díky té sumě mě ani nenapadlo se zamýšlet zda by se tam hodil nebo ne, když je to prakticky křídlo a ne žádný obránce.

Reagovat
AC.Milan

Typologicky ne, ale myslím, ze Okaforovi se to dokáže přizpůsobit, hlavně je tam dobra chemie mezi nim a Rafou mi přijde, tak by to mohlo fungovat…

Reálně by mohl na pravého beka třeba Sugawara z Alkmaaru co mě tak napadne, ale my musíme ukecavat za co nejnižší cenu kohokoliv, takže to nechaji tak a bude se alternovat s Kaluluem když nebude zrovna na stoperovi a zdravej

Reagovat
Seydou Doumbia

Sugawara je podstatně reálnější nákup pro tým jako je AC. Dobrý vědět, snad Okafor bude hrát častěji a chytne se.

Reagovat
Kaka14

Ďalšie 2 zápasy to je uz play off s PSG … tak uvidime, lebo čakal som, že PSG vyhrá bez problémov skupinu…. Kalulu by sa mohol uzdraviť a začať hrat napravo obrany a samozrejma Loftus chýbal v strede v tých osobných súbojoch veľmi …. Ale aspoň hreje, že v LM hráme zase vyrovnane zápasy

Reagovat
GEGE

chybí prostě větší chladnokrevnost a pořádný důraz v zakončení...tohle nás klidně může stát postup...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele