základní skupiny - skupina A, 4. kolo
08.11.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Bavoři tradičně proměnili průchod skupinou v rutinu. Nezvládnutý závěr Turků trestal Kane

Bayern zvítězil v duelu Ligy mistrů doma nad Galatasarayem 2:1, udržel si stoprocentní bilanci v rámci skupiny A a s předstihem si zajistil postup do vyřazovací fáze. V první půli sice ještě turecký celek dokázal nájezdům Bavorů odolávat, po změně stran už však jejich obranný val zásluhou ve skvělé formě hrajícího Harryho Kanea padl. Jeho dvě přesné trefy navíc znamenaly 17. po sobě jdoucí výhru mnichovského celku v podzimní části této soutěže.

Bayern prožil od posledního vzájemného duelu velmi turbulentní období. Mnichované totiž zvládli za posledních 14 dnů v Bundeslize totálně rozebrat Darmstadt i Dortmund, avšak z domácího poháru je vyřadil Saarbrücken, který okupuje až 15. místo ve třetí nejvyšší německé soutěži. Proti Turkům je nečekal jednoduchý úkol, Galatasaray totiž potvrzoval předsezonní předpoklady. V domácí soutěži posbíral z úvodních 11 duelů hned 31 bodů a ve skupině Ligy mistrů se nacházel na druhé příčce.

V sedmé minutě Alphonso Davies naprosto úchvatně protančil z obrany přes čtveřici hráčů, Kanaďanovu genialitu však vzápětí vyvážil Kingsley Coman, který od něj nezpracoval triviální míč. Úvodní půlhodina patřila Bayernu a právě ve 30. minutě mohl převahu zužitkovat aktivní Leroy Sané, radost z asistence ale Leonu Goretzkovi vzal pohotový Fernando Muslera. V závěru půle si svižně vytvořili gólovku i nebojácní hosté, po citlivé průnikovce Hakima Ziyecha ovšem přišla jen střela doprostřed od Maura Icardiho.

Další šance se fanoušci v Allianz Areně dočkali osm minut po výměně stran, kdy si prodloužený centr od Comana našel na zadní tyči hrdina nedávného Der Klassikeru Kane, trefil však pouze tyč. Další gólovku sice dokázal po hodině hry na druhé straně proměnit Baris Yilmaz, kaňkou na efektivní akci byl ovšem těsný ofsajd.

Pomezní rozhodčí nepochopitelně viděl postavení mimo hru i v přesné hlavičce Kanea po náběhu na precizní centr Joshuy Kimmicha, přerušenou radost ale znovu oživil VAR. Anglický snajpr zkompletoval hattrick v posledních dvou utkáních, do kterých nastoupil, proti žlutočerveným však začal příliš pozdě. V 86. minutě usměrnil k tyči balon, za nějž děkoval Mathysu Telovi. Snížení z kopačky Cedrica Bakamby bylo díky míči za obranu pohledné, ovšem Bavoři si výsledek již pohlídali.

Bayern tak žádné překvapení nedopustil, když lídra turecké nejvyšší soutěže porazil. Další zápas Mnichované odehrají 29. listopadu doma proti Kodani. Galatasaray přivítá ve stejný den Manchester United.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (13)

Přidat komentář
Bastaron

4:1

Reagovat
eder

Nejvyšší čas aby přeceňovaní Bavoři padli - 1:3.

Reagovat
Gerd 13

Sklapni!

Reagovat
esmuellert

tak snad příště.

Reagovat
Fikus19

3:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Breze

3:1

Reagovat
Arjen Robben

6:1

Reagovat
jack_donaghy

Gala dost zaujimava zostava. Kedy to stihli dat dokopy?

Reagovat
vladino10

Podľa mňa deň pred zápasom to tréner vyskladal a oznámil hráčom čo budú hrať v základe že tam budú, prečo?

Reagovat
DidusIneptus

GLTSRay byli pro Bayern těžkým oříškem. Nakonec je rozlouskli. Kane Bayernu se zatím vyplácí a on sám bleskově splácí megačástku za kterou si ho Bayern pořídil. On (Kane) má největší zásluhu na tomhle vítězství a i postupu do vyřazovací části.

Reagovat
DidusIneptus

Co se týče GLTSRay, tak je to Turecko. Ať táhnou do fotbalové Asie. Nepatří do evropských soutěží. A jestli je Istanbul evroasijský, tak stát je asijský! Spoléhal jsem na ManUtd. který by se postaral o nepostup Turků ze skupiny, avšak na jeho současnou slabotu se spolehnout nedá. Nečekaně se o to může postarat FC Kodaň.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele