čtvrtfinále - 1. zápasy
11.04.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavující Nicoló Barella (© AFP)

Inter navzdory předpokladům porazil Benficu o dvě branky a má nakročeno do semifinále

První zápas čtvrtfinálového duelu Ligy mistrů mezi Benficou a Interem Milán skončil výhrou italského celku 2:0. Ten tak má k postupu do semifinále blíže. Skóre zápasu otevřel Barella a v závěru pak o výhře nadobro rozhodl proměněnou penaltou Lukaku.

Očekávaná aktivita domácích hráčů na řadu nepřicházela, a tak se o první příležitost museli postarat hosté, to když se ve vápně dvakrát ocitl osamocený Edin Džeko. Na první centr z pravé strany však těsně nedosáhl a o pár momentů později byl jeho hlavičkový pokus nepřesný.

Domácí poprvé zahrozili v 15. minutě. K odraženému míči se uvnitř pokutového území dostal křídelník Rafa a instinktivně z voleje vystřelil. Svým pokusem sice mířil mezi tři tyče, trefil ovšem pouze stojícího gólmana Onanu.

Inter v první půli hrál s Benficou vyrovnanou partii, kterou mohl ve 26. minutě vyšperkovat krásným gólem hostující obránce Francesco Acerbi, jeho dalekonosná rána nicméně těsně přeletěla bránu Vlachodimose. Branka v prvním poločase tedy nepadla, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ten ale vydržel jen do 51. minuty, kdy svůj výborný výkon okorunoval vstřelenou brankou Nicolò Barella. Italský středopolař si totiž vyskočil nejvýše na nadýchaný centr Bastoniho a přesnou hlavičkou do protipohybu gólmana rozvlnil soupeřící síť.

Benfica mohla na inkasovaný gól rychle zareagovat, skrumáže před brankou Onany však nedokázal využít ani Gonçalo Ramos, ani Rafa Silva. O pár minut později pak na druhé straně podržel domácí brankář Vlachodimos, když se mu podařilo skvělým zákrokem zasáhnout proti střele Mchitarjana.

V 80. minutě byl po ruce Joãa Mária odpískán pokutový kop, sudí Oliver ho nařídil po konzultaci s VAR. K penaltovému puntíku se posléze postavil Romelu Lukaku a přesnou prudkou střelou k tyči zvýšil na rozdíl dvou branek. Pět minut před koncem pak měl na noze další přesný zápis Gosens, jenže v rozhodující moment podklouzl.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (34)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Championship

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Nuno čomes

Remíza bude úspěch. Což by tak být samozřejmě nemělo, ale aktuálně to tak bohužel je. Navíc Benfica to má s přípravou ulehčené, sestava je jasná, Mister je tak jednoduše čitelný, nemá je totiž čím překvapit.

Reagovat
Pan.Antonin

2:2

Reagovat
smetos

0:1

Reagovat
Nieuwendyk

Inter dostane klepec!

Chceme Benficu ve finále LM

Reagovat
Benfica

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Salfovic

Už z titulku je jasné, že Inter vyhraje 1:0.

Reagovat
Pospovič

4:0

Reagovat
O.Giroud

no Skriniar no party

Reagovat
Stannis Baratheon

no party pro útočníky soupeře

Reagovat
Pablos

1:3

Reagovat
Pharrell

1:0 2:0

Reagovat
Godblesss

Forza Inter !

Reagovat
LeonardoUžoa

Jiránek má Lelosi ne

Reagovat
Furia Ceca

Schmidt vypadá jak Tonda Blaník

Reagovat
Rudy

Nejhorsi co se muze stat, uhaluzit remizu 0:0 a doma nejaky luck 1:0. Dalsi sezona s Inzaghim Prosim, ne. Cokoliv at bali kufry.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Salfovic

Fanoušek neúspěchu

Reagovat
Rudy

V tomhle pripade ano. Radsi obetuji 2 zapasy LM ted, misto tehle sezony a budouci. Vypada to, ze LM nebude vubec.

Reagovat
Nuno čomes

Obětovat LM je blbost. Ale 1 výhra v ČF nemůže přebít tu tragédii posledních týdnů a vlastně celé sezony. Ten tým je nekvalitní, v čele s trenérem. O víkendu bych očekával klasickou sračku. Spíš jde o to, že nejsou peníze na jeho vyhazov a plat dalšího trenéra. Takže ho budeme muset trpět i další rok, bez LM. Ale pokud si vedení bude říkat, že semifinále LM dobrý, aniž bychom ji hráli další rok, tak se nedá nic dělat. Krom toho, že nějaké hráče budou muset prodat a někteří odejdou sami.

Reagovat
Rudy

Kdyz vidim tu herni zoufalost co predvadi na hristi. Vubec bych se hracum nedivil, treba takovy Brozo tohle urcite nema zapotrebi. S takovym smerovanim klubu je otazka jak dlouho to bude bavit Barellu, Bastoniho.

Reagovat
Furia Ceca

Já jsem teda čekal, že se ten dnešní zápas bude podobně vyvíjet, ale fakt jsem teda nečekal, že to bude pro Inter bude až taková pohoda... minimálně doteď. Nevím, co se s Benficou stalo, ale tohle nemá s tím válcem z podzimu nic společnýho.

Reagovat
Salfovic

Asi se posrali.

Reagovat
Forza_Inter

Povedzme si uprimne, hrame výborne

Reagovat
Firkraag

Na co tam ten čurák čumí? Vzdyt mu to slo nejdriv do hlavy...

Reagovat
Koubinhor

Reagovat
Tomanatura

Inter neskutecne nasazeni, fakt se na to aj dobre divalo, protoze souper chtel hrat taky. Benfica presne dve sance. To budou mit do odvety tezke

Reagovat
PISTOLERO

Dneska byl rozhodující faktor náš střed hřiště v kombinaci se skvělým nasazením! Jen tak dál borci!

Reagovat
DidusIneptus

Benfika zklamala na celý čáře doprčic! Věřil jsem ji, že inter lehce udělá a že se stane mistrem ligy mistrů. Ale ještě neni konec, ještě se to může stát.

Reagovat
DidusIneptus

Finále ligy mistrů tipuju Benfica Lisabon - Bayern Mnichov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele