čtvrtfinále - odvety
19.04.2023 21:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Interu (© AFP)

Liga mistrů se může těšit na milánské derby, Interu stačila v odvetě s Benficou remíza

V divokou přestřelku se nakonec v Miláně proměnil odvetný zápas čtvrtfinále Ligy mistrů. A je nutno připomenout, že remíza se vlastně jevila jako zasloužený a logický výsledek, jenž na každý pád poslal do semifinále Inter. Benfica aspoň může být ráda, že závěrečné pasáže klání jí vyšly natolik, že dohnala dvougólové manko. Jako poslední se v závěru trefil Petar Musa.

Hosté neměli tenhle dvojduel rozehraný vůbec dobře. V prvním utkání před vlastními příznivci neskórovali ani jednou, sami přitom inkasovali dvakrát, a museli tak v Itálii odvést minimálně daleko lepší výkon, aby se v soutěži udrželi. Jenže jejich plány notně hatily už úvodní okamžiky, ve 14. minutě se totiž jeho protivníkovi zdařilo poprvé rozvlnit síť.

Otamendi ve středu pole ztratil balón, od Lautara Martíneze se pak odrazil k Barellovi, jehož ve skluzu nezastavil ani bránící Álex Grimaldo. Ten se mimochodem po trávníku pouze projel do prázdna. Oba hráči Interu si pak merunu ještě jednou vyměnili, druhý jmenovaný poté pronikl až do vápna, kde si srovnal svoje mířidla, a odtud parádní umístěnou střelu vyslal nekompromisně do šibenice.

Portugalský soubor neuměl na nepříznivý stav nijak reagovat. Možná jen Álex Grimaldo ve 31. minutě mohl udeřit z přímého volného kopu, ke své tyčce se ovšem úspěšně vrhnul gólman Onana, který jeho pokus efektivně zneškodnil.

Benfica naopak mohla být hodně ráda, že ve 33. minutě neprohrávala už větším rozdílem. Džeko svým centrem pobídl Lautara Martíneze, ten hlavičkou překonal brankáře Vlachodimose, evidentně si však pomohl v souboji s bekem Gilbertem rukama, takže jeho trefa prostě nemohla být sudím Carlosem del Cerrem uznána.

Do přestávky se přece skóre jednou změnilo. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta nakonec ve 38. minutě srovnali stav, to když si Rafa na pravé straně všimnul, že se v pokutovém území nachází docela nehlídaný Aursnes. Adresoval tedy na něj prudký pas, který norský reprezentant hravě využil a tvrdou hlavičkou překonal Onanu.

I Nerazzurri se každopádně nenechali tímto pro ně negativním momentem vyhodit z pohody. Moc dobře totiž věděli, že stále drží trumfy ve svých rukou oni. Navíc udělali správně, že se po přestávce vyloženě jenom nesoustředili na hájení svého náskoku, ale že se osmělovali také v útočení. Ve finále snažení výběru trenéra Simoneho Inzaghiho vyústilo v další dva přesné zásahy.

V 65. minutě Dimarco uvolnil nalevo Mchitarjana, který v pravou chvíli merunu vrátil svému spoluhráči do šestnáctky. Ten okamžitě hledal v brankovém území Lautara Martíneze, a tomu posléze stačilo pouze protečovat míč za Vlachodimose. V 78. minutě přidal pojistku na účast v semifinále, kde mimochodem Inter narazí na svého městského konkurenta AC, střídající Correa, jenž si ve vápně po pobídce od Dimarca narovnal balón na pravou nohu a zacílil vlastně obdobným způsobem, jako Barella na začátku utkání.

As Águias si uvědomovali, že získat postupový rezultát ve zbývajícím čase prakticky nebylo možné, přesto prohrát jednoduše nechtěli. Interu semifinálové radovánky přece trochu pokazili, protože ještě stačili dvakrát skórovat. Nejprve prostřednictvím stopera Antónia Silvy, jenž zužitkoval v 86. minutě obloučku Álexe Grimalda během standardní situace. A v páté minutě nastavení se střelecky prosadil rovněž náhradník Musa, k němuž do vyložené pozice propadla přihrávka zleva od Álexe Grimalda, neúspěšně zablokovaná Mchitarjanem.

Autor: Patrik Sandev / skysports.com, uefa.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
Bastaron

1:3

Reagovat
Pharrell

0:0 1:0 Inter

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Kuba94

Přeju to Benfice, ale nevěřím že to zvládnou. 2:1 pro Inter

Reagovat
Pospovič

Jestli to někdo dokáže prosrat, tak Inter stále věřím

Reagovat
Godblesss

Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

Inter má komfortný náskok. Semifinále bude masaker.

Reagovat
PISTOLERO

Upřímně bych se dnes bál víc, kdyby jsme hráli proti Empoli. To že nebudeme muset hrát do zavřené obrany nám bude vyhovovat. Tak snad to kluci neposerou. Tip: 3:1

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Forza_Inter

GOOOOOOOOOOOOL DELL I TER ILLUMINA SAN SIRO

HA SEGNATO IL NUMERO 23

NIIIIIICOLOOOOOOOOO

Reagovat
Godblesss

Reagovat
Deki

Interisti, nemáte link? Z toho vypracnyho O2 2.0 dostanu zástavu...

Reagovat
Deki

Reagovat
Godblesss

My jsme borci!!!

Reagovat
Eldarion

To áno, do semi cez Porto a Benficu wau

Reagovat
Inter Eterno Amore

My sme vyradili Barcelonu.. Vy ste vyradili tragicky Tottenham a Neapol, ktorý už v hlavách dvíhal scudetto nad hlavu. Takže o nič ľahšie to Inter nemal.

Reagovat
Rudy

Real ukaze zrcadlo italskym tymum. Aby to nebyl poradny trapas. Barcelona si muze piskat, narozdil od Interu.

Reagovat
Godblesss

Na to co hrajeme v lize, je vyřazení Benfiky malý zázrak. Říct o Benfice s tím, co letos předvádí, že je to slabý soupeř je mimo.

Reagovat
Furia Ceca

No... zas takoví očividně ne V poslední minutě kurvíte koeficient

Reagovat
Godblesss

Jsem to zakřiknul no..

Reagovat
Furia Ceca

Stane se... ale škoda, bylo to zbytečný.

Ale jedeme dál. Dneska jsem dost nervózní z EL. Postoupí oba kluby? Nebo jen jeden? Nebo bude semifinále EL bez italský účasti? To budou večer nervy

Reagovat
Godblesss

Nakonec spokojenost.

Reagovat
Furia Ceca

Jj Přiznám se, že takový dary jsem ani nečekal O to větší mám teď strach, aby nerupli těsně pod vrcholem...

Reagovat
Godblesss

AS a FIO věřím. Tak uvidime

Reagovat
Deki

Druhá půle jak z partesu A když už dá gól Lautaro i Correa...

Reagovat
lnterista

závěr se už pomalu najel na Sérii A

Reagovat
Deki

Reagovat
Nuno čomes

Existuje větší parodie na trenéra než máme my? Ať už ho vyhodí

Reagovat
lnterista

To je jednoduchý to hodit na trenéra.

Reagovat
Fendi

Conte už je na cestě

Reagovat
I*M

Tak to by se mohlo stát fakt jen v Itálii. Postoupit do semi LM a vyhodit trenéra

Reagovat
Nuno čomes

Snad se tak stane

Reagovat
Salfovic

Ono se tak pochopitelně nestane.

Reagovat
Nuno čomes

Je třeba se na to podívat zeširoka. V lize to stojí za houby a reálně hrozí, že se do LM příští rok a několik dalších let nepodíváme. A to je neomluvitelné. I na tu (ne)kvalitu kádru by měl TOP 4 prostě uhrát. Pokud se zadaří postup do finále, bude to úspěch jak prase, neříkám. Ale pro další roky s nepostupem z ligy to je k ničemu. A že bysme vyhráli letos LM? Musel by se stát zázrak (snad jsem to přivolal).

Reagovat
raduinho

Reagovat
Koubinhor

Dobrej bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele