čtvrtfinále - odvety
18.04.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Madrid (© AFP)

Chelsea ani napodruhé proti Realu neskórovala, postup hostům pohlídal dvěma góly Rodrygo

Real Madrid zvládl duel čtvrtfinále Ligy mistrů bez zásadních problémů. Chelsea ani v tomto odvetném zápase nedovolil ani jednou skórovat, sám navíc rozvlnil síť prostřednictvím dvou tref Rodryga a zaslouženě proklouznul do semifinále. Londýnský výběr v tomto dvojutkání jasně ukázal, že není ve vůbec dobrém rozpoložení, a padl ve všech soutěžích počtvrté v řadě.

Vůbec první větší šanci tohoto střetu si každopádně vytvořila Chelsea. A možná že právě její neproměnění se ukázalo býti jedním z klíčových okamžiků. Kdyby totiž Kanté v 11. minutě z halfvoleje z vyloženého postavení nezacílil levačkou trestuhodně jen vedle brány, ale překonal by brankáře Courtoise, mohl Real hodně znejistit. Míč mimochodem sklepl francouzskému reprezentantovi Havertz, asi i trochu nechtěně, a to po pasu z pravé strany od Jamese.

Ve 20. minutě se ozval poprvé výrazněji rovněž madridský celek. Rodrygo měl v šestnáctce dostatek času, aby si narovnal balón na svou pravačku, ostře pak vypálil, ke své smůle však orazítkoval pouze vnější brankovou konstrukci. Ve 41. minutě se objevil v moc dobré příležitosti taktéž Rodrygův kolega z útoku Vinícius Júnior, svým dlouhým centrem zprava ho oslovil Modrič, jenže Brazilec si se zakončením z první neporadil nejlépe, merunu jaksi lízl holení, takže jeho pokus nemohl ohrozit prostor brány gólmana Kepy.

V závěru poločasu poté The Blues spálili další velkou tutovku. A zase, kdyby ji zužitkovali, mohli dostat španělského protivníka pod tlak. James napravo pronikl podél boční čáry pokutového území, jeho následná prudká přihrávka propadla až na zadní tyčku, která skončila až u nikým nehlídaného Marca Cucurelly, a protože ten si balón příliš dlouho zpracovával, reagující Courtois stačil včas vyběhnout a z blízkosti svého soka bravurně vychytal.

Když v 58. minutě naopak hosté ukázali, že jsou přece jenom v proměňování gólových možností efektivnější, ztratil anglický soubor asi definitivně své vize na možný postup. Bránící Chalobah skluzem do prázdna nezastavil u lajny podnikajícího Rodryga, ten se velmi rychle přemístil až před Kepu a poté hledal sbíhajícího si Benzemu. A byť Francouz promáchl, chopil se míče Vinícius Júnior, ten ho pak vrátil Rodrygovi, jenž posléze lehce přelstil Kepu.

Vítězství Bílému baletu ještě deset minut před koncem Rodrygo pojistil svým druhým přesným zásahem. Byl z toho v podstatě exhibiční gól. Valverde mu totiž přenechával balón v šestnáctce do takové pozice, v níž Brazilec ještě provokativně udělal v poklidném tempu pár kroků směrem k brankové čáře a pak ze dvou metrů tvrdě udeřil do zcela odkryté branky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (335)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele