základní skupiny - skupina F, 4. kolo
11.10.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Lipsko porazilo Celtic i podruhé a zůstává ve hře o osmifinále Ligy mistrů

Německé Lipsko po dvou úvodních porážkách zvládlo i svůj druhý zápas proti skotskému Celticu a díky výhře 2:0 oživilo svou naději na jarní fázi Ligy mistrů. Se šesti body se momentálně posunulo na druhou postupovou pozici o bod před Šachtar, zatímco domácí celek zůstává poslední, čtvrtý, s jediným bodem na kontě, a za ukrajinským konkurentem zaostává o body čtyři.

Úvodní pětadvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, nicméně skotský vyzyvatel si poté vypracoval hned tři vyložené možnosti během pouhých čtyř minut. Nejprve zahrozil Hakšabanovič, jenž po přihrávce na levou stranu pokutového území vypálil z mírného úhlu a brankář Blaswich měl co dělat, aby jeho ránu odvrátil na rohový kop. Domácí po jeho zahrání hned dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci.

Přízemní projektil volného O'Rileyho z dvaceti metrů se totiž odrazil od bližší tyče k dorážejícímu Taylorovi, který svým nenápadným obloučkem pro změnu trefil břevno. Za další dvě minuty se dostal k nebezpečné hlavičce Furuhaši, avšak ten po vynikajícím pasu Abady z pravého křídla mířil příliš vysoko. Favorizovaní hosté se s přibývajícím časem dostávali více do hry a skóre mohli z ničeho nic otevřít v poslední minutě první půle.

Ve velmi dobré pozici se objevil Nkunku, ale jeho přízemní pokus ze středu šestnáctky vykopl na poslední chvíli do bezpečí pozorný brankář Hart. Ihned po změně stran chtěl skórovat také Orbán, jenomže ani ten z bezprostřední blízkosti na Harta nevyzrál. RB výrazně přidalo v závěrečných dvaceti minutách a o svém vítězství rozhodlo dvěma rychlými brankami v rozmezí devíti minut.

Těsně předtím pálil o decimetry nad břevno Simakan a vzápětí se Nkunku marně dožadoval odpískání pokutového kopu po souboji s Hartem, turecký rozhodčí Meler nezměnil své rozhodnutí ani po přezkoumání videozáznamu. O výhře Lipska rozhodl v 75. minutě kanonýr Timo Werner, neboť po centru téměř od brankové čáry v podání Andrého Silvy přesně hlavičkoval k vzdálenější tyči.

Za dalších devět minut přidal druhou uklidňující trefu střídající švédský záložník Emil Forsberg, jelikož po finální pobídce Wernera nekompromisně zavěsil do pravé šibenice. Celtic se pak ještě nechtěl vzdát a snížit mohl v 86. minutě, avšak když Turnbull přestřelil hostující branku, výsledek se nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
guzman

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele