základní skupiny - skupina D, 6. kolo
07.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Radost hráčů Šachtaru (© AFP)

Šeriff stvrdil třetí místo ve skupině remízou na půdě Šachtaru

Evropská liga se bude hrát na jaře i v Moldavsku. Rozhodnuto o tom bylo už před utkáním, přesto si Šeriff připsal další úspěch, když získal v Kyjevě cennou remízu se Šachtarem Doněck. Ukrajinský celek tak ukončil své působení v letošním ročníku evropských pohárů.

V zápase Šachtaru se Šeriffem už o nic zásadního nešlo, ale protože se jedná o Ligu mistrů, vždy je tu ještě finanční motivace za získané body. Domácí chtěli odčinit špatné výsledky a alespoň na závěr skupin vyhrát, to se však nepovedlo. Svěřenci italského trenéra Roberta De Zerbiho však měli obrovské množství gólových příležitostí, které však neproměňovali.

Šachtar měl v úvodu utkání určitě navrch, ale své šance zahazoval. V 7. minutě těsně přestřelil branku technickým pokusem Solomon a chvíli na to neúspěšně zkoušel dloubákem překonat hostujícího brankáře Marlos. Ve 24. minutě znovu kroutil balón Solomon a Šeriff zachránila spojnice tyčky a břevna! Ukrajinci byli lepší, ale po sérii neproměněných šancí mohli klidně inkasovat. Cristiano při první dobré příležitosti Šeriffu přestřelil.

V Kyjevě se poprvé měnilo skóre pár minut před koncem prvního poločasu. Fernando si zpracoval pas za obranu, otočil se s balónem a se štěstím jej poslal do branky. A nemuselo zůstat jen u jednoho gólu, protože Šachtar měl další dvě gólovky. Jedna z nich skončila znovu na břevně, ta druhá těsně vedle.

Domácí si v prvním poločase vybrali velkou smůlu v zakončení a později toho museli litovat. Po změně stran střílel nebezpečně bez přípravy Tetê a Mudryk zase napálil jen brankáře. Šachtaru se nedařilo vstřelit pojistku a je až neuvěřitelné, co Moldavané přežili. Ještě v nastavení odmítl pojistku Mudryk, kterého v samostatném postupu vychytal Athanasiadis a Šeriff to v jedné z posledních šancí potrestal. Ve třetí minutě nastavení propadl balón uvnitř vápna domácích a nejlépe zorientovaný Boban Nikolov srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Big Sheriff

Reagovat
REPLIKATOR

Šachtar korunoval svoje letošní zoufalství v LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele