základní skupiny - skupina C, 5. kolo
28.11.2018 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Neapol porazila Crvenu Zvezdu 3:1, ale postup ještě slavit nemůže

Neapol splnila povinnost a doma přehrála Crvenou Zvezdu 3:1, nicméně postup do osmifinále ještě neslaví. Rozhodovat se bude až na Anfield Road v Liverpoolu. Italský celek potřeboval tohle utkání nutně zvládnout a to se po brankách Marka Hamšíka a Driese Mertense podařilo. Skupina C zůstává nadále hodně zamotaná.

Italský celek byl před utkáním jasným favoritem a vzhledem k předchozím výsledkům Crvene Zvezdy si nemohl dovolit nic podcenit. Utkání bylo v neapolské režii od samého úvodu a nakonec to ani dlouho netrvalo a Stadio San Paolo slavilo první branku. V 6. minutě ještě zasáhl zblízka proti Mertensovi Borjan, ale za dalších pět minut už lovil míč ze sítě. Obrana Srbů ve vápně nepokryla Marka Hamšíka, který uklidil centr nohou do sítě.

Crvena Zvezda ukázala, že také umí útočit a Ospina musel proti ráně Simiće výrazně zasahovat. Na druhé straně musel Borjan předvést fantastický zákrok po hlavičce Koulibalyho. Ve 33. minutě šla Neapol už do dvoubrankového vedení, Ruizovu přihrávku procpal z malého vápna za Borjanova záda Dries Mertens a bylo to 2:0.

Carlo Ancelotti mohl být s výkonem i výsledkem svých svěřenců spokojen, špatné zprávy však přicházely z Paříže, kde domácí tým vedl nad Liverpoolem. Parthenopei měli ve druhém poločase jasný úkol utkání co nejrychleji rozhodnout a to se podařilo jen částečně. V 52. minutě vstřelil po Hamšíkově centru třetí gól opět Dries Mertens, ale Srbové vzápětí okamžitě snížili. Marin šikovnou přihrávkou vysunul Bena Nabouhaneho a Ospina zasáhnout nedokázal.

Víc šancí ale Crvena Zvezda neměla, domácí si výsledek pohlídali a v důležitém utkání zvítězili 3:1. Radovat z postupu se však ještě nemohou, v posledním kole je čeká velmi těžká zkouška, zápas s posledním finalistou z Liverpoolu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Messiáš

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bastaron

5:0

Reagovat
Shevchenko

Nezeserte to, prosím.

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Furia Ceca

"K dispozici má (Neapol) zatím jen 6 bodů a od první příčky ji dělí jen horší skóre a horší vzájemné zápasy než Paris Saint-Germain."

Co je to k***a za p**ovinu?! Podle wiki je Neapol první – a hlavně: Neapol má s PSG lepší vzájemnou bilanci.

Reagovat
mastakillah

Král Dries

Reagovat
Shevchenko

Tak nakonec Neapoli nebude stačit ani prohra 1:0. To nemohli dát ještě jeden gól?

Reagovat
Liquid

Reagovat
10

oni po gólu na 3:1 přestali hrát, to je prostě Neapol

Reagovat
zoff

Co Olis nepíše?? Jak není jistý postup SSC tak neprezentuje svoje vskutku odborné názory,proč se ptám??? Forza Juve to je můj odkaz OLISOVI

Reagovat
Liquid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele