základní skupiny - skupina F, 2. kolo
02.10.2018 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Šachtar Doněck 2:2

Lyon měl jakožto mírný favorit tohoto střetnutí opravdu hodně namále, aby v souboji se Šachtarem Doněck vydoloval aspoň remízu. Prohrával totiž ještě deset minut po přestávce o dvě branky, ale nakonec dvěma rychlými góly srovnal. Úplně tak nenavázal na poslední nečekané vítězství na půdě Manchesteru City, které získal v prvním kole.

Olympique potvrdil, že nemá vůbec špatnou formu, prodloužil svou sérii neporazitelnosti na šest utkání v řadě, ale zároveň se ukázalo, že možná zase není v optimální pohodě. O víkendu doma v lize pouze remizoval s Nantes a hlavně v nynější první půli předvedl podobně značně mdlý výkon. I přes ztrátu ale nakonec udržel vedení ve skupině F.

Ukrajinský celek po prvním duelu s Hoffenheimem znovu vsítil dvě branky, oproti tomuto klání nemusel dotahovat hned dvakrát manko svého soupeře, ale naopak si vytvořil pohodlný náskok, zase však dvakrát inkasoval. Ve Francii každopádně předvedl kvalitní výkon, a také on se může pyšnit dlouhou sérii bez porážky, která v tuto chvíli činí devět utkání v řadě.

Čekalo se, že domácí trenér Bruno Génésio udělá oproti víkendovému představení v Ligue 1 hned několik změn v sestavě, možná že tím největším překvapením zůstal nakonec jeho tah nechat v základu Bertranda Traorého na úkor Maxwela Corneta. Na pravý kraj obrany pak nasadil Lea Duboise, přitom pravděpodobnější byla varianta s Marcelem.

To hostující stratég Paulo Fonseca s nasazením úvodní jedenáctky výrazněji nepřekvapil, udělal v podstatě jen jednu kosmetickou úpravu od vysokého ligového vítězství nad Lvovem a do středu pole poslal Alana Patricka místo Fernanda. Obrana čítala obvyklá jména, v útoku pak operoval nejlepší střelec ukrajinské nejvyšší soutěže Júnior Moraes.

Do první větší příležitosti se propracoval OL, a to zásluhou Dembélého v 11. minutě, nicméně gólman Pjatov jeho první pokus zastavil a následná dorážka skončila mimo. Pak však jako by začali otěže na hřišti přebírat hosté. V 18. minutě těsně nad břevno zamířil Maycon, ve 21. minutě se musel brankář Anthony Lopes činit znovu kvůli Júniorovi Moraesovi.

První branka přišla na řadu minutu před koncem první půle. Ismaily se na levé straně uvolnil do volného prostoru, stačil ještě od brankové čáry přihrát na hranici brankového území, a odtud Júnior Moraes střelou z první na bližší tyčku překonal marně se natahujícího Anthonyho Lopese. A v 55. minutě dokonce Šachtar svoje vedení ještě pojistil.

Alan Patrick ze středu pole poslal přihrávku do šestnáctky, tam si Júnior Moraes počkal na správný okamžik k zakončení a balón poslal po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Domácí se nemohli spolehnout na podporu vlastních fanoušků, neboť se zápas hrál před zavřenými tribunami, přesto nic nevzdal. A ve finále dokázal s negativním výsledkem zapracovat.

V 70. minutě snižoval Dembélé, jenž hlavou zužitkoval centr zleva od Fekira, jen dvě minuty nato vybojoval Dubois bod pro Lyon poté, co si do vyložené pozice naběhl na přihrávku Aouara. V 90. minutě mohl Šachtar přece rozhodnout o své výhře, jenže střídajícímu Kayodemu nepřálo štěstí. Trefil totiž pouze brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Kixi Syhimour

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Fekir,Depay,Dembele

Reagovat
smazaný uživatel

Krasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ManUnited

Oni vyloupěj City a pak doma tečou se Šachťarem

Reagovat
Langi

Uz je novy tyden, ve kterem se neporazilo Nantes doma... ...na City uz se vubec nemuze brat ohled

Reagovat
Langi

Lyonske ostudy se nechavaji tradicne doma prehravat

Reagovat
Langi

Tady uz fakt prestava vsechno...cekal bych ze treba remiza se muze dnes urodit, nicmene takovahle devalvace tezce vydrenych bodu z prvniho utkani je na presdrzku

Reagovat
Langi

Goool...tohle se jeste zlomit v pohode da...Sachtar si uz koledoval pomerne...ale chce to napad...je to silene na nahodu a Dembele je tam zdvojovany

Reagovat
Langi

Goooool diky Sachtar...10 minut totalni pruchodak a to brani asi v 8

Reagovat
Langi

Prisel Depay a z obrancu si tam dela kuzely

Reagovat
juninho8

Dnes si mal sólo Ja som rád že som stíhal aspoň na livescore pozerať Bol to ten klasický trápny Lyon čo po famóznych výkonoch a výsledkoch otočí o 180 stupňov a nehrá ani prd? Len s malým rozdielom že uhaluzil 2 góly a vydrel remku? Či som vedľa?

Reagovat
Langi

já sem na to koukal a zvlášť druhej poločas se mi fakt i libil...bylo to nahoru dolů...mohli sme v klidu 0-3 prohrát i 3-2 vyhrát...v první půli od nás nic moc, ale Šachťaru tam z brejků spadlo uplně všechno.

Od 65. minuty Šachťar totálně vypustil a všichni 10 minut defakto jenom stáli, v kombinaci s čerstvým Depayem na hřišti je to stálo zápas...navíc Dembele spálil ještě asi 2 totální tutovky...dalo se to nakonec i v pohodě vyhrát...bod zlatý a příslib, že se dá bodovat i na Šachťaru

Reagovat
juninho8

Tak to nakoniec nebolo až také hrozné ako som si myslel. Ono remíza je celkom prijateľný výsledok po priebehu a hlavne v kontexte toho že máme 3 body z Manchesteru. Škoda že sa nezavŕšil obrat ale uvidíme. Každý bod môže byť zlatý. Teraz treba vydrieť zo 4 body s Nemcami.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele