základní skupiny - skupina B, 3. kolo
24.10.2018 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona zlomila Inter dvěma zásahy

Barcelona i bez Lionela Messiho přehrála Inter Milán. O góly se postarali netradiční střelci Rafinha a Jordi Alba. Inter měl slušné šance hned v úvodu utkání, dlouho držel stav, který mu dával naději na lepší výsledek, ale nakonec vcelku zaslouženě kapituloval.

Hned na začátku začátku zápasu vyděsil ter Stegen fanoušky Barcelony nepřesnou rozehrávkou, nicméně zakončení Perišiče i Icardiho domácí přežili. Na druhé straně hlavičkoval stoper Lenglet, ale brankář Handanovič se vytáhl reflexivním zákrokem. Další šanci měl po pěkné kombinaci Rafinha, ale jeho střela zevnitř pokutového území skončila jen v rukavicích brankáře Interu.

První gól zápasu se narodil ve 32. minutě. Suárez přesným pasem našel Rafinhu, který na chvíli unikl pozornosti stoperů a z voleje prostřelil Handanoviče. Kromě toho, že zajistil Barceloně vedení, oslavil také svůj premiérový gól v Lize mistrů.

Inter se snažil odpovědět. Vecinova rána však proletěla jen nad břevnem. Do poločasu druhou branku nepřidala ani Barca. Coutinhův trestňý kop sice tečovala obrana mimo dosah Handanoviče, ale naštěstí pro Inter i mimo branku.

Do druhé půle poslal trenér Interu Spalletti záložníka Matea Politana a ten málem překvapil ter Stegena krouceným centrem, který se stáčel na zadní tyč a německý brankář Katalánců na poslední chvíli vyrážel na roh.

Navrch však měli dál spíš domácí. Suárez si poradil se dvěma obránci a tvrdě pálil, Handanovič byl ale na místě. O chvíli později potáhl brejk Coutinho a odcentroval na Suáreze, který hlavičkou nepřekonal Handanoviče. Akce však pokračovala a Coutinho, který stihl doběhnout do vápna vzápětí nastřelil břevno.

Pojistku přidala Barcelona až v 83. minutě. Po pěkné kombinaci a přihrávce Rakitiče prostřelil gólmana obránce Jordi Alba - 2:0.

Suárez se pak ani v další šanci nedočkal vstřelené branky, protože Handanovič chytil po dalším brejku jeho ránu z hranice pokutového území.

Katalánci si tak došli pro třetí vítězství a pomalu ale jistě míří za nejrychlejším možným postupem ze skupiny.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (401)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele