základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.11.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real díky Baleovi s Vázquezem vyhrál v Římě

Real Madrid si podle očekávání poradil s římským AS, na němž byly velké absence hodně vidět. Vlci však svému soupeři výhru hodně usnadnili. Bílý balet díky brankám Balea a Vázqueze slaví tři body a první příčku.

Římané se nachází v těžké situaci a především jejich lodivod nemá klidné spaní. Trenér Eusebio Di Francesco se navíc musel obejít bez celé řady velkých opor svého systému, takže jeho základní sestava vypadala dost okleštěně. Do hry se dostal mladík Zaniolo, Cristante nebo Nzonzi, místo na hrotu pak měl Patrik Schick. Toho měli podporovat především Ünder s El Shaarawym.

Ani Realu se příliš nedaří a po několika dobrých výsledcích tým z hlavního města Španělska prohrál. Dnes mu měli radost ze tří bodů zaručit Ramos, Carvajal, Benzema, Kroos, Vázquez nebo Llorente, který zaujal místo zraněného defenzivního štítu Casemira. AS začalo aktivněji a jeho touha vyhrát byla vidět.

Velmi zajímavou situaci musel sudí Turpin řešit při průchodu Kolarova, který u vápna Realu nastřelil ruku bránícího Vázqueze. Zkušený arbitr ale rozhodl v neprospěch Říma. O pár minut později se kolem Manolase prohnal Gareth Bale, jenže v rozhodujícím momentu ve vápně si míč předkopl až příliš!

Následně si Luka Modrić naběhl do vápna na zpětnou nahrávku a skvělou střelou po zemi ještě tečovanou donutil brankáře Olsena k parádnímu zákroku nohou! Trenér Di Francesco pak přišel o jednoho klíčového hráče, protože ze hry musel zraněný El Shaarawy. Místo něj se na hřiště dostal mladík Justin Kluivert.

Římany to ale nijak neoslabilo a naopak uzamkli Real před jeho vápnem. První ránu Fazia ještě odrazil padající Carvajal, Schickovu dorážku zase vyrazil brankář Courtois. A následné dělovce Kolarova chybělo pár centimetrů! Ranou ze střední vzdálenosti to zkoušel i Modrić, jenže ten pálil hodně daleko od brány.

Největší šanci první půle spálil zcela nepochopitelně Cengiz Ünder. Římané u praporku vybojovali míč, který mladík Zaniolo předkládal před bránu. Ramos na balon nedosáhl, takže Ünder měl před sebou už jen brankáře Courtoise. Místo toho ale přestřelil!

A tahle zmařená šance domácí tým hodně brzo mrzela. Pouhou minutu a půl po návratu obou jedenáctek na hřiště udělala obrana Říma obrovskou hrubku, když pozdě zasahující Federico Fazio poslal hlavou míč v podstatě do vápna na čekajícího Garetha Balea, který s díky šanci využil. O ofsajd se díky Faziově hlavičce jednat nemohlo, takže zkušený Velšan v pohodě překonal bezmocného Olsena!

A to nebylo všechno. Rozdíl mezi velkým a malým týmem je převážně v tom, jak dokáže využívat své šance, což se dnes jasně ukázalo. Na krásný pas si na zadní tyči naskočil Karim Benzema, který posunul míč vedle sebe na Lucase Vázqueze. Zatímco domácí obránci měli plno práce s reklamováním neexistujícího ofsajdu, Vázquez v pohodě hlavou přidal druhou branku Realu.

Další mohl vstřelit Karim Benzema, který se dostal k míči po rychlém brejku Realu. Jenže v cestě mu stál dnes výborný brankář Robin Olsen, který svými pohotovými zákroky držel akcie AS nad vodou. Jenže mladý tým oslabený mnoha absencemi se dnes zkušenému Realu nemohl rovnat.

Chorvatský veterán Luka Modrič chtěl přihrávkou vnějším nártem nastartovat útočníka Karima Benzemu, jenže s ním se vrátil Fazio. Na druhé straně Patrik Schick vůbec nepředvídal situaci a nahrávku od Kluiverta vypustil. Giallorossi nedokázali vymyslet prakticky vůbec nic a za katastrofální druhou půli nemohou chtít ani jeden bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (302)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele