základní skupiny - skupina B, 6. kolo
08.12.2015 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Man Utd nezvládl bláznivý zápas ve Wolfsburgu a v LM končí!

Kdo si v utkáních Manchesteru United zvykl na nudu, často i bezgólovou, musel být dnes naprosto nadšen. V přímém souboji o postup do osmifinále Ligy mistrů však Red Devils potřebovali ve Wolfsburgu zvítězit, namísto toho inkasoval vinou bídného bránění hned tři branky a po porážce 3:2 se s milionářskou soutěží loučí ještě před Vánoci. Německý celek naopak skupinu B tímto zápasem vyhrál.

Postupová matematika byla jasná a vítězství PSV Eindhoven nad CSKA Moskva ji jen potvrdilo. Manchester United potřeboval ve Wolfsburgu zvítězit - jakákoli jiný výsledek posílal dále právě německý celek.

Svěřenci Louise van Gaala vstoupil do utkání dokonale, už v desáté minutě totiž po ose Blind - Mata došel míč až k Anthonymu Martialovi, který samostatný nájezd zakončil přesnou střelou na zadní tyč. Angličané tak brzy vedli, přestože už ve třetí minutě Schürrle zakončoval sám před De Geou - nepřesně.

Jenže United vedení neudrželi ani tři minuty, tehdy poprvé defenziva hostí absolutně selhala. Překvapivě zachyboval letos úžasný Chris Smalling, který trestuhodně neuhlídal nabíhajícího Nalda, který prodloužil přímý kop Rodrígueze do sítě mimo dosah De Gey - 1:1.

Ještě horší náladu měli fanoušci Rudých ďáblů v devětadvacáté minutě. Krátce poté, co Benaglio skvěle lapil Fellainiho hlavičku, totiž Vlci obranu Manchesteru roztrhali na kousíčky. Po Schürrleho pasu se chopil míče Draxler, dovedl míč k vápnu, narazil si s Krusem, načež celou situaci ještě vyšperkoval nezištnou přihrávkou na Vieirinhu. Tomu stačilo doklepnout balón do sítě a otočit výsledek na 2:1

V Premier League Manchester United prakticky nedostává góly, ale v Německu se jejich defenziva nepochopitelně rozpadla. Před přestávkou ještě mohl skórovat Julian Draxler, který po brejku vedeném Schürrlem střílel do De Gey, jenž tentokrát svůj tým podržel.

A těsně před přestávkou naopak hosté vyrovnali - tedy aspoň na chvíli, dokud Lingardovi nesebral gól čárový sudí kvůli postavení Maty mimo hru. Španěl sice nezasáhl míč, ale pohybem se přímo zapojil do hry a ovlivnil Benaglia.

Po změně stran se hra na chvíli uvolnila, až po hodině hry zakončoval akrobaticky Memphis Depay a Benaglio musel zasahovat. Vzápětí akce pokračovala a Matovi chybělo pár decimetrů, aby ve skluzu zasunul míč do odkryté sítě.

Utkání bylo strhující, ve vysokém tempu se přelévalo nahoru-dolů. Proto nebylo zas takovým překvapením, že následující pětiminutovku ovládl Wolfsburg a mohl hned několikrát skórovat. Poprvé, když chtěl De Gea vyběhnout na dlouhý míč, ale měl k němu blíž Schürrle, který se ho hned pokusil přelobovat. De Gea měl co dělat, aby míč vyškrábl do bezpečí.

Schürrle pálil i po další akci a De Gea tentokrát zasáhl napoprvé a úžasně. Z následného rohu měl rozhodnutí na talíři Kruse, ale i když měl spoustu času a prostoru, poslal balón vedle branky. Na opačné straně se Memphis Depay chopil exekuce přímého kopu z vynikající pozice a mířil podobně těsně mimo.

United se však ještě jednou k postupu přiblížili - Deset minut před koncem hlavičkoval po rohovém kopu Fellaini a jeho "koníčka" prodloužil Guilavogui nešťastně přímo pod břevno. Jelikož v tu chvíli PSV s CSKA hrálo 1:1, postupoval celek z Manchesteru.

Jenže za dvě minuty Naldo vrátil svým druhým gólem vedení na stranu Wolfsburgu, který už si nenechal tři body vzít. Prakticky vzápětí navíc Eindhoven vstřelil vítězný gól a zpečetil osud skupiny B.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1752)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele