základní skupiny - skupina A, 2. kolo
30.09.2015 20:45 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Pařížané se s Doněckem nepárali, na jeho půdě triumfovali 3:0

PSG nadále pokračuje v excelentním úvodu sezony. Blancovi muži dnes vyprovodili ambiciózní Šachťor Doněck na Ukrajině hladce 3:0 a suverénně kráčí za postupem, po boku slovutného Realu Madrid. Domácí naopak stále čekají na první body..

Z pařížské kabiny zaznívaly před zápasem opatrné hlasy, na hřišti to však hostující tým rozbalil od prvních minut a brzy šel také do vedení zásluhou Auriera; právě agilní pravý bek se stal hrdinou utkání, jelikož si kromě gólu připsal i asistenci na druhou trefu Davida Luize. Po změně stran to vypadalo, že se skóre bude ještě navyšovat, Zlatan Ibrahimovic s Ángelem di Maríou však své šance neproměnili a dali tak šanci domácím vrátit se do zápasu; o jeden skvělý Trappův zákrok a jednu tyč později však situaci v poslední minutě uklidnil třetí trefou fantom Ibra.

Hráči Šachťoru dobře věděli, s kým mají tu čest (PSG letos ještě v soutěžním zápase neprohrálo), nicméně veškeré jejich naděje na dobrý začátek vzaly za své už v sedmé minutě. Maxwell narýsoval přesný pas a Aurier na druhém konci dokonale využil chyby bránícího Taísona, když na zadní tyči pohodlně hlavou uklízel míč do sítě. Úspěšný střelec na sebe následně vzal roli architekta a z pravého křídla vybídl ke skórování Ibrahimovice, mohutný Švéd ale nedokázal usměrnit svoji hlavičku do odkryté klece.

Ne že by to Pařížany muselo nějak extra mrzet - hned z další šance totiž vstřelili druhý gól, a opět u toho byl výtečný Aurier. Tentokrát mu nicméně pomohla i trocha štěstí, když se jeho centr odrazil do sítě od Luizova stehna. Obrana Doněcku i v této situaci trestuhodně propadla. Forma domácích zadáků byla dnes vůbec kolektivně špatná; Ángel di María například neměl žádné problémy vyvléknout se po půlhodině hry z ofsajdové pasti, naštěstí pro ukrajinský tým mu však střela příliš nesedla a Pjatov s ní neměl problémy.

PSG v prvním dějství naprosto dominovalo, přesto však Šachťor ještě do poločasu málem snížil - Oleksandr Hladkyj se po Teixeirově pobídnutí dostal do dobré střelecké pozice, pálil však zblízka mimo, a usměrnit míč mezi Trappovy tyče nedokázal ani Marlos. Domácí nečekaný záchvěv aktivity v závěru první půle viditelně povzbudil a i po změně stran zkoušeli štěstí, Taison však dopadl stejně jako jeho dva spoluhráči v předchozích situacích.

Hosté zareagovali šancí Verrattiho, který si "odskočil" od plnění povinností uprostřed zálohy a vyslal na bránu skvělý halfvolej, jejž musel likvidovat bránící Kučer. Do karet Pařížanům hrála nezvykla vysoká obranná linie domácího týmu, čehož s gustem využíval zejména oportunista Di María; po hodině hry se takto už podruhé v zápase dostal do jasné šance, pálil však příliš vysoko.

Kouč Šachťoru Mircea Lucescu se pokusil oživit ofenzivu nasazením Bernarda, který se krátce po svém příchodu blýskl výtečným pasem na Hladkého; domácí útočník však míč do Trappovy klece usměrnit nedokázal, a sám hostující gólman příkladně zlikvidoval další šanci Teixeiry. Tentýž hráč pak ještě z dálky krásnou ránou napálil břevno. Festival zahozených šancí však nakonec uťali přece jen lépe připravení hosté, konkrétně Ibrahimovic, který se v poslední minutě zjevil za zmatenou obranou soupeře a stylově uklidil míč k tyči.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...2:3

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:3

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

PSG 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2 ... 1:2

Reagovat
vlastik

0:3 v suchém triku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Kde hraje Bernard, nebo jak se jmenoval? Myslel jsem, že hraje za Šachtar

Reagovat
Manau

však hraje

Reagovat
onze

Dnes priamo na štadióne ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vlastik

Reagovat
HullCity

Remíza by nám hodně pomohla v boji s Malmo o EL...1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych že tady není o čem a pro vás to bude spíš boj s PSG o LM. Malmö je hodně za váma.

Reagovat
HullCity

Zkušeně PSG...od 1.minuty nás válcovali,ale když vedli 0:2,tak nám nechali balón ať něco vymyslíme a oni když tak dají gól z protiútoku.Nakonec jim to i vyšlo,Zlatan na konci s pomocí Srny,ale za ty neproměněné šance jsme si takovýto výprask zasloužili.Proti takovému favoritovi mít tolik šancí a všechny zazdít!!!Taison měl pravdu,tohle je nejtěžší skupina v jaké jsme kdy byli,proto hráči musí vzít zavděk EL...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Hladkij - Cavani

Reagovat
waran852

jasný PSG hraje v dobrý pohodě a pár hráčú má formu takže jasnýýý

Reagovat
Gedofrey

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava PSG je neuveritelna.

Reagovat
smazaný uživatel

najslabší polčas PSG túto sezónu normalne sa na to ťažko pozerá ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele