základní skupiny - skupina B, 2. kolo
30.09.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Mata zářil a Manchester United otočil zápas s Wolfsburgem

Černé úterý Premier League v Lize mistrů je zapomenuto; Anglii dnes zachránil Manchester. Citizens vyhráli v Mönchengladbachu a United porazili jiný německý tým - Wolfsburg. Ten se na Old Trafford dostal brzy do vedení, ale neudržel jej. Juan Mata nejprve z penalty vyrovnal, aby po změně stran nachystal vítěznou trefu pro Smallinga.

Hned po třech minutách utkání nicméně absolutně selhala obrana Manchesteru United. Daniel Caligiuri si u pravé postranní čáry zlehka poradil s Blindem a Schneiderlinem, následně si naběhl na Kruseho přesnou přihrávku a sám před De Geou zakončil dokonale. Nutno dodat, že kdyby Valencia nezůstal asi dva metry za ostatními obránci, vystavil by střelce do postavení mimo hru.

Rudí ďáblové byli od začátku zápasu aktivnější, ale tahle událost velmi zasáhla jejich plány. Až po deseti minutách si ve vápně Wolfsburgu skvěle poradil Anthony Martial a jen výborná obranná hlavička Danteho zamezila jeho ráně v cestě do branky. Martial je poslední týdny jasně nejnebezpečnějším ofenzivním hráčem United - a právě on obešel Rodrígueze a nachystal Rooneymu balón před odkrytou bránu. Kapitán domácích však fatálně přestřelil.

Další velikou příležitost si svěřenci Louise van Gaala vytvořili v polovině prvního dějství. Mata nacentroval do výborné pozice Memphisovi, jehož hlavičku však Benaglio zastavil. Nakonec se ale ještě do přestávky dočkali fanoušci na Old Trafford zaslouženého vyrovnání. Vše zosnoval aktivní Juan Mata, který v šestnáctce zasáhl ruku Caligiuriho a nařízenou penaltu sám s přehledem proměnil.

Od geniálního Španěla to však nebylo zdaleka vše. Ještě před obrátkou se Mata před vápnem krásně uvolnil a našel úplně volného Memphise, který však narazil na připraveného Benaglia. Ve druhém dějství ovšem bývalý fotbalista Chelsea brilantní patičkou vybídl ke skórování Chrise Smallinga a United náhle vedli 2:1.

Nabyté vedení domácí trošku ukolébalo a Wolfsburg se postupem času dostával do hry více a více. Cagliuri krátce po brance prověřil De Geu, ještě větší šanci měl ale dvacet minut před koncem čerstvý náhradník André Schürrle, jenž z výborné pozice zamířil těsně vedle. Blízko vyrovnání byl po rovhovém kopu Dante - jeho pohotovou dorážku nakonec před De Geou odpravil Rooney.

V závěru už byl Wolfsburg jasně lepší, největší příležitost měl z přímého kopu z nějakých dvaceti metrů Ricardo Rodríguez, který zamířil jen pár centimetrů vedle tyčky. V nastaveném čase měl podobnou pozici na druhé straně střídající Pereira, jenž pro změnu trefil jen zeď. Toho to ale mrzet nemuselo.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (669)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele