základní skupiny - skupina G, 5. kolo
25.11.2014 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Sporting se po vítězství nad Mariborem přiblížil postupu

Portugalský Sporting zvládl nesmírně důležitý zápas proti slovinskému Mariboru a po vítězství 3:1 se přiblížil postupu do osmifinále. V tuto chvíli poskočili na druhé místo o dva body před německé Schalke a v příštím zápase budou usilovat o postup na půdě suverénní Chelsea, která už má jisté první místo. Slovinský celek je po třech remízách poslední se třemi body a na závěr bude doma bojovat se Schalke o Evropskou ligu.

Portugalský výběr potřebuje k jistému postupu jediný bod bez ohledu na výsledek druhého duelu, nicméně i to bude na anglické půdě velmi složitý oříšek. Maribor naopak potřebuje k proklouznutí do Evropské ligy zvítězit. Dnešní duel ovlivnil dlouhý výpadek proudu o poločasové přestávce, nicméně na konečný výsledek to výrazný vliv nemělo. Sporting vedl po prvním dějství o jednu branku a po změně stran ještě jednu navrch přidal.

V úvodním poločase se domácí dostali do vedení hned ze své první vážnější akce už po deseti minutách hry, kdy po přihrávce Jeffersona z levé strany do pokutového území přetlačil dotírající Carlos Mané nedůrazného Mejače a s naprostým přehledem uklidil míč do prázdné branky. Do další obrovské šance se hosté dostali přesně v polovině úvodního poločasu a opět u toho byl aktivní Mané.

Po centru z levé strany nezvládl gólman Handanovič souboj s dotírajícím protihráčem a nedokázal míč vyboxovat do bezpečí, ten se odrazil na levou stranu a tam Mané z první z pěti metrů orazítkoval pouze horní tyčku. Benfica dokázala navýšit svůj náskok deset minut před přestávkou. O krásný okamžik se postaral Nani, který si v pokutovém území hledal dlouhých osm vteřin ideální pozici k zakončení.

Po přihrávce na levou stranu se kličkou dostal do středu pokutového území, následně byla jeho první rána zablokována a po odrazu nakonec zakončil tvrdou střelou z osmi metrů doprostřed branky - 2:0. Slovinskému celku svitla naděje ve 42. minutě, kdy z ničeho nic snížil. Na levé straně to skvěle udělal Mejač a poslal prudkou přihrávku před branku, kde do odkryté klece nešťastně usměrnil míč Jefferson.

Začátek druhého poločasu se o téměř 50 minut protáhl kvůli problémům s osvětlením a na obou týmech to bylo po vstupu na trávník znát, znovu se teprve dostávaly do tempa. První vážnější možnost byla k vidění až po dvaceti minutách hry a hned z toho byla třetí rozhodující trefa Sportingu. Po přetaženém centru z pravé strany dokázal ještě Nani hlavou vrátit balón před branku a tam se do něj z hranice brankového území opřel z první Islam Slimani, který zamířil tvrdě a nechytatelně k bližší tyči - 3:1.

Ihned na to zahrozil znovu Slimani a mohlo to být o tři trefy, ale po centru Naniho z levé strany a jeho následné hlavičce vytasil skvělý zákrok brankář Handanovič. V dalších minutách domácí s přehledem kontrolovali průběh hry a žádná výraznější možnost již k vidění nebyla, tříbodový zisk si portugalský výběr za svůj výkon určitě zasloužil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
Mikesh

Proč přerušeno ?

Reagovat
blaugrana

Nemajú prúd. nejaký roľník prekopal káble.

Reagovat
STR

Naniho luxusní fík :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele