základní skupiny - skupina H, 2. kolo
30.09.2014 20:45 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Na Ukrajině se body dělily, Porto zachraňoval Jackson

Po bezbrankové úvodní půli se diváci na stadionu ve Lvově, kde má Šachtar Doněck kvůli nestabilní politické situaci prozatimní azyl, dočkali hotové kanonády - domácí šli po trefách Alexe Teixeiry a Luize Adriana už do dvoubrankového vedení, za Porto však dokázal v samém závěru vyrovnat Jackson Martinez.

Kolumbijský šutér možná poslední dobou jen nostalgicky vzpomíná na období své největší slávy po boku krajana Jamese Rodrígueze, dnes se však naplno ukázalo, kde je jeho přednost. Na hřiště přišel jako střídající hráč, za kritického stavu však udeřil - nejprve v 89. minutě snížil z penalty, poté v nastaveném čase vyrovnal na 2:2. Martinezova branková exploze tak notně ulevila svědomí mladíčka Yacine Brahimiho, který svoji penaltu v prvním poločase neproměnil.

Tento výsledek znamená, že Porto se čtyřmi body vede tabulku skupiny H a po dvou kolech se pasuje do role jejího celkového favorita; Athletic zatím těžce zklamává, dnes dokonce podlehl v Bělorusku tamnímu BATE Borisov.

Svěřenci Mircey Luceska vběhli na svého soupeře s elánem a už v 11. minutě si připsali první velkou šanci zápasu - Taison si připravil míč na střelu a jeho dělovka z kraje vápna pořádně prověřila pozornost gólmana Fabiana, který ji nakonec dokázal prsty vyrazit nad břevno. Na druhé straně na sebe jako první upozornil Danilo, který ustál souboj s Azevedem a z následné rány jen těsně netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

10 minut před koncem první půle dostalo Porto od tureckého sudího Cuneyta Cakira možnost jít do vedení z penalty - Oleksander Kucher si totiž vyšlápl na Brahimiho, a mladý Alžířan, hrdina předchozího zápasu s Borisovem, se rozhodl sám ujmout exekuce. Jeho nepříliš promyšlená střela k levé tyči však gólmana Andrije Pjatova nezaskočila a skóre tak zůstalo beze změny.

Další šanci měl Cristian Tello, který utekl po levém křídle a zbývalo mu už pouze překonat Pjatova; rozhodl se pro střelu na zadní tyč, ta však neměla přesné parametry. To byla zároveň poslední zajímavá situace v prvním poločase. Po změně se stran se ukázalo, že Porto mělo ze svých příležitostí přece jen něco vytěžit - Šachtaru totiž trvalo pouze sedm minut, než se vedení ujal sám. Na počátku bylo laxní počínání Olivera Torrese, jenž se snažil elegantně vybruslit z vlastního pokutového území, o míč jej však připravil Kucher a předložil jej Teixeirovi, který zblízka neměl problémy propálit bezmocného Fabiana.

Teprve tehdy se hostující kouč Julen Lopetegui rozhodl vyslat na hřiště Martineze spolu s Juanem Quinterem; oba se okamžitě uvedli nebezpečnými dalekonosnými ranami, které jen tak tak minuly Pjatovovu klec. Lucescu odpověděl po svém a nasadil do hry Bernarda s Juniorem Ilsinhem, a tento tah už vyšel na první pohled lépe - Ilsinhův pas totiž do brány uklidil Adriano a bylo to 2:0.

Porto však ještě neřeklo poslední slovo. Když už snad ani ti nejvěrnější fanoušci nedoufali v bodový zisk, probudil se v Jacksonovi instinkt zabijáka. Nejprve minutu před koncem sudí Cakir odpískal druhou penaltu utkání, tentokrát za ruku Rakyckého, a kolumbijský forvard proměnil. V nastaveném čase se pak Tello ve vápně rozhodl ještě přihrávat, Jihoameričan byl na svém místě, a Pjatovovi nezbývalo než se nevěřícně ohlédnout za sebe. 2:2.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1*

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Šachtar Lvov - FC Porto 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ahojte, zkuste novou domenu" jindraTip.webnode.cz" .... je to nová stránka s tipama na zápasy, budu rad když se mrknete, připadně přidáte svoje názory. Je to zatím na začatku, tak prosím s kritikou šetřete diky

Reagovat
DieFohlenBMG

banán

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu, na úvodní straně píšeš že nedáváš kurzy pod 1,25 a pak vidím v tiketech kurzy pod 1,25 skoro pořád...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Portooo!!! Zachránce tiketu v posledních 5 minutách, neuvěřitelné. Díky!!!

Reagovat
smazaný uživatel

měl sem 02, už sem zmačkal tiket takže jdu se hrabat v koši

Reagovat
Langi

Reagovat
FC Porto FC

Paráááááda neskutečnej závěr ! Nechápu proč nehral Martínez od začátku to by byla vyhra možná. Brahimi a ta jeho penalta

Reagovat
Stiksxx

Kdo si vsadil v 86 minutě na to že to bude remíza musel bejt v balíku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele