základní skupiny - skupina E, 5. kolo
25.11.2014 20:45 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Sergio Agüero porazil oslabený Bayern Mnichov

Manchester City povstal z mrtvých a dokázal otočit skóre utkání ve svůj prospěch! Bayern dlouho vedl, ačkoli hrál v oslabení. Rozhodující činitel Citizens se jmenuje Sergio Agüero, autor tří branek. Hodně zajímavý náboj do dnešního střetu vnesl výsledek dříve hraného utkání v Moskvě, odkud si římské AS veze jen bod. Souboj o druhé místo bude napínavý až do závěru.

V úvodních minutách se Citizens rozhodli, že s Bayernem Mnichov budou hrát otevřenou partii. To ale nebyl příliš dobrý nápad. Frank Lampard se dvakrát dostal na dostřel brankáře Manuela Neuera, jenže jeho akce nebyly právě přesné. S úderem desáté minuty převzal aktivitu nad utkáním Bayern Mnichov a jeho fanoušci se málem mohli radovat. Sebastian Rode ale nepřekonal skvěle zasahujícího brankáře Joea Harta.

Mnichovský celek začal svírat svého soupeře, ale musel si dávat pozor také na "zadní vrátka". Citizens počítali s tím, že budou hrát především na rychlé kontry, čemuž také odpovídala jejich hra. Po skvělém centru Jesuse Navase se míč dostal patičkou na Jamese Milnera, který posílal před bránu střílený centr. Na ten si ale počkal vracející se záložník Xabi Alonso.

Pokud byli fanoušci Bayernu slyšet, jejich nadšení náhle polevilo poté, co Mehdi Benatia svedl sprinterský souboj se Sergiem Agüerem. Mladý argentinský útočník si naběhl na skvělou nahrávku od Franka Lamparda a v pokutovém území upadl. Sudí Pavel Královec hvizdem přerušil hru a celý stadion napjatě čekal, jak se český arbitr rozhodne. A rozhodl se správně, protože pro Benatiu nachystal červenou kartu a City mohli ještě zahrávat penaltu. K ní se postavil střelec Sergio Agüero a vstřelil svůj dvanáctý gól v posledních dvanácti utkáních!

Rázem to bylo zcela jiné utkání. Bayern Mnichov nebývá zvyklý na to, že by prohrával. Není zvyklý ani na to, že hraje v deseti mužích. Problémy v obranné linii měl vyřešit Dante, který ale také nepůsobil právě jistě. Jinak ale Bayern strávil pět minut tím, že se vyrovnával s nepříjemným výsledkem. To se mu ale povedlo, když Elaquim Mangala fauloval v blízkosti pokutového území Roberta Lewandowského. K vidění byla další standardní situace, kterou si na starost vzal dnešní oslavenec. Zkušený záložník Xabi Alonso propálil špatně stojícího Joea Harta - 1:1.

To ale nebylo vše, protože mnichovskému celku stačilo jen pět minut na to, aby kompletně otočil nepříznivý stav ve svůj prospěch. Zpočátku nenápadný postup Bayernu Mnichov se díky centru Jeroma Boatenga stal smrtelnou ranou, protože ani dvojice stoperů nezastavila Roberta Lewandowského, který hlavou trkl míč do sítě!

Poločas druhý začal velmi podobně, protože se prvních deset minut nic nedělo. Po jejich uplynutí se k míči dostal na kraji pokutového území James Milner a zatočil krásnou ránu těsně vedle. Dalších pět minut se z pohledného utkání stala velmi agresivní bitva dvou týmů, které si nevrle vyměňovaly nevybíravé zákroky.

Dvacet minut před koncem utkání se e oba celky opět vrátily k fotbalovějšímu představení a šancí začalo přibývat. Vše se odvíjelo od nástupu Stevana Jovetiće, který hru jednoznačně oživil. Celá akce Citizens vedla po rychlé výměně míče až k ráně Franka Lamparda, který mířil nádherně těsně pod břevno. Tam byl ale včas brankář Manuel Neuer a neméně impozantním zákrokem míč vyrazil! Tlak City ale přibýval.

Demonstroval to i Vincent Kompany, který se ocitl v pozici zakončujícího hráče, ale několik centimetrů mu scházelo. Bayern se pokoušel především nespěchat a někdy až nemístně zdržovali, ale to se jim nevyplatilo. Xabi Alonso totiž vyrobil obrovskou chybu, když nahrával od středu hřiště směrem k Neuerovi. Jeho úmysly ale vystihl Sergio Agüero, který s míčem pospíchal na bránu a ačkoli k němu dobíhalo duo stoperů, přesto si argentinská hvězda poradila!

A nebylo to vše. Bayern Mnichov podcenil závěr utkání a ve strhujícím tempu se Citizens dostali až k vápnu. Tam opět Bayern naprosto propadl v kombinaci, když Jerome Boateng ztratil míč na začátku pokutového území. Všudypřítomný Sergio Agüero si poradil i tentokrát a dokonal svůj hattrick.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (858)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele