základní skupiny - skupina B, 2. kolo
01.10.2014 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Ludogorec Razgrad - Real Madrid 1:2

Karim Benzema vystřelil Realu tři body v bulharské Sofii, kde své zápasy hraje Ludogorets Razgrad. Domácí šli do vedení již v 7. minutě, Bílý balet však zásluhou Ronaldovy druhé penalty snížil ještě do poločasu. Díky Benzemově brance na 1:2 jde Real na první místo ve skupině B, Razgrad zůstává bez bodu.

Fotbalový svátek v Sofii začal pro podceňovaný Ludogorec snově. Psala se teprve 7. minuta když šli zelení senzačně do vedení. Při špatně bráněném rohovém kopu ze strany Realu se míč dostal přes Moţiho až na zadní tyč, kde číhal Marcelinho. Třicetiletý Brazilec se z bezprostřední blízkosti nemýlil a zajistil svému týmu jednobrankový náskok - 1:0!

Podle očekávání byl Real fotbalovějším mužstvem a po obdržené brance na hřišti dominoval. Hned v 11. minutě fauloval Minev ve vápně Chicharita, sudí okamžitě vytáhl žlutou kartu a nařídil pokutový kop! Jindy bezchybný střelec Ronaldo však z penalty poslal míč jen do prostoru, kam skočil brankář Stojanov! Real dál utahoval šrouby kolem houževnaté obrany Ludogortse a další příležitost ke skórování na sebe nenechala dlouho čekat. A znova z toho byla penalta, když Ronaldo předvedl své umělecké nadání a po kontaktu s Motim sebou ochotně plácnul o zem. K nařízenému pokutovému kopu se opět postavil portugalský kanonýr a tentokrát se již nemýlil - 1:1!

Hra pokračovala ve vysokém tempu a šance byly k vidění na obou stranách. Do pokutového území Ludogortse létal jeden balón za druhým, ale Bílému baletu vždy scházel kousek k dokonalému zakončení. Domácí spoléhali na rychlé kontry. Jejich nejlepší moment, kdy Bezjak dopravil míč až za záda Casillase, však nemohl platit kvůli ofsajdu. Poločasový výsledek 1:1 i přesto výrazně vyhovoval domácím.

Ludogorets hrál s Realem otevřenou hru i v druhé půli. Potrestat za to bulharský tým mohl v 52. minutě Bale, jenž hlavičkoval po centru Isca. Stojanov ale vytáhl parádní reflexivní zákrok a udržel svůj tým nad vodou. Směrem dopředu to svěřencům Georgi Dermendzhieva vyšlo v 55. minutě, když vypustil dobrou střelu z dálky Espinho, dnes vynikající Casillas však šanci zneškodnil. Hned z dalšího protiútoku pak mohl jít Real do vedení. Ronaldo předložil gólovou přihrávku Chcharitovi, jenže ten ve skluzu nepochopitelně minul branku.

V 68. minutě byl blízko skórování opět Ronaldo, ale na brankové čáře zaskočil Stojanova jeden z domácích obránců. Frustrace Madridských narůstala, zatímco fanoušci Razgradu pomalu začínali doufat. Akcie bulharského celku ale v 77. minutě poslal na dno Karim Benzema. Po centru z levé strany před ním teatrálně spadl Aleksandrov, hra však pokračovala a nekrytý Francouz mohl pohodlně překonat Stojanova - 1:2!

Domácí nejspíš ze zkušeností z vlastní ligy čekali od skotského rozhodčího jakousi kompenzaci za dvě nařízené penalty, jenže Craig Thompson nehodlal dát domácím nic zadarmo. Tutéž politiku uplatnil hlavní arbitr i v 84. minutě, když se po kontaktu s Illaramendim poroučel k zemi ve vápně Madridských Misidjan.

Domácí hráli v posledních minutách vabank a nakonec si ještě jednu velkou příležitost přeci jen vypracovali. Při nebezpečné standardce z levé strany se po chaosu před Casillasem zmocnil míče Bezjak, ve finále však slovinský útočník zvolil místo střely přihrávku. Z okamžitého protiútoku pak mohl definitivně rozhodnout Bale, tečovaný pokus velšského reprezentanta ale konečky prstů vytáhl Stojanov na rohový kop. Real tak nakonec uhájil jednobrankový náskok a z horké bulharské půdy si veze všechny body, domácí si budou muset na historicky první body v Lize mistrů ještě počkat.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (448)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele