čtvrtfinále - 1. zápasy
14.04.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus si díky Vidalovi veze do Monaka náskok 1:0

Monaco veze z Turína manko jednoho gólu, takže Juventus potvrdil roli favorita a slaví. První poločas důležitého dvojutkání o postup do další fáze Ligy mistrů zvládli lépe domácí, které poslal do vedení Arturo Vidal gólem z penalty.

Juventus uvítal v základní formaci opět veterána Andreu Pirla, kterému sekundovali například Marchisio, Tévez nebo Morata. Brankáře Buffona měl do problémů dostávat především rychlík Martial nebo Ferreira-Carrasco. Proti svému bývalému týmu se postavil domácí obránce Patrice Evra.

Už ve druhé minutě se domácí Stará dáma snažila dostat soupeře pod tlak a například průnik obránce Chielliniho stál určitě za zmínku. Následný centr se mu ale příliš nepovedl. Obránce se postavil do cesty střely také Carlosi Tévezovi, který zpracovával výtečný balon od Evry. První velkou šanci svého celku spálil mladík Morata, který si naběhl za obranu soupeře a pálil z první, jenže nakonec hodně vysoko nad.

Brankář Buffon musel řešit potíže se střelou Kondogbii, který pálil asi z třiceti metrů, ale jen těsně vedle. Legendární italský brankář musel zasahovat také po střele Ferreiry-Carrasca, ale byl včas na zemi. Stejný duel se odehrával také po deseti minutách po akci mladíka Martiala. Až s podivuhodnou lehkostí pronikali rychlíci Monaca do šestnáctky domácího týmu. Tam jim ale vždy vystavila stopku obrana Juventusu.

Lichtsteiner chtěl nacentrovat míč do pokutového území, ale jeho pokus odvrátil Kurzawa. Po pětadvaceti minutách našel Claudio Marchisio Carlose Téveze. Se střelou argentinské hvězdy ale Subašić neměl takové problémy, jak možná nejdříve čekal. Podobný souboj jsme viděli také o pár minut později, když Tévez dotíral na rozehrávku hostujícího brankáře. Sudí Pavel Královec poté musel řešit zajímavou situaci, když byl v pokutovém území domácího týmu stažen Martial Chiellinim, ale penalta se nepískala.

Pět minut před odchodem hráčů do kabin se dostal ke střele zpoza vápna Patrice Evra, protože nikdo v pokutovém území nezachytil centrovaný míč od Lichtsteinera. V závěru poločasu skvělým pasem vyslal Andrea Pirlo nabíhajícího Artura Vidala, ale ten - ačkoli postupoval téměř sám - napálil balon nad bránu! Do druhého poločasu jsme se měli na co těšit. Slibnou přihrávku na Martiala odvrátila Stará dáma na rohový kop. Pět minut poté se k ráně odhodlal záložník Arturo Vidal, který pálil z větší vzdálenosti, ale Subašić si poradil.

O chvíli později se na trávníku ocitl Nabil Dirar, který posléze kvůli zranění střídal. Domácí tým postupně přebíral aktivitu a jeho tlak narůstal. Bylo to ale Monaco, které zahrozilo. Brankář Subašić si stáhl míč a ihned jej vyhodil daleko dopředu. Tam se hnal za míčem Bernardo Silva, který dokonce pálil z levé strany vápna, ale Buffon byl neprostupný. Deset minut po změně stran byl Morata sražen na hranici vápna a sudí Královec vyřkl nepopulární verdikt. K penaltě se postavil Arturo Vidal, který se pomalu rozběhl a poslal brankáře na druhou stranu - 1:0 pro Juventus.

Monaco chtělo srovnat a po hodině hry se ke krásné ráně po dobrém individuálním průniku dostal Geoffrey Kondogbia, ale brankář Gianluigi Buffon si poradil a skvělým skokem ránu zastavil. Poradil si i s další ránou od mladého křídelníka Ferreiry-Carrasca. Poté už se na hřiště dostal ostřílený veterán Dimitar Berbatov. Právě ten mohl o minutu později srovnat, když hlavičkoval nejlépe ze všech naskakujících. Mířil ale těsně vedle. V posledních deseti minutách se domácí snažili střádat minutky, takže se na hrací ploše objevili Barzagli nebo později Matri. Ani jeden z nich ale se skóre nic neudělal.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (515)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele