základní skupiny - skupina H, 6. kolo
10.12.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Šachtar Doněck 1:1

Co se konečného umístění ve skupině týče, neřešil duel mezi prvním Portem a druhým Šachtarem vůbec nic. Oba trenéři sice před utkáním avizovali, že očekávají otevřený duel plný ofenzivní podívané, jejich slova ale tak trošku vyšla naprázdno. Oba týmy se nakonec podělily spravedlivě o bod.

Porto v neděli čeká důležité klání v domácí lize s Benficou, takže kouč Julen Lopetegui nechal sedět některé své opory, včetně Jacksona Martíneze, Herrery nebo Tella. Hostující lodivod se naopak nemohl spolehnout na vykartovaného Kučera a Srnu, potrestaný byl navíc i nejlepší střelec týmu Luiz Adriano.

Bylo zkrátka logické, že oba stratégové dají šanci zahrát jiným, a možná i díky tomu vázla v některých pasážích hry souhra. V první vyložené šanci se objevil ukrajinský útočník Hladkyj, jenže na zadní tyči nezakončoval tak, jak by si představoval. Po hodině hry zahrozil na druhé straně Quaresma, trefil však jen připraveného brankáře Pjatova.

Následně se snažil Pjatova překonat také Adrián López, ovšem ani on neuspěl. Čtyři minuty před přestávkou řešil portugalský celek nepříjemnou záležitost, poněvadž kvůli zranění musel hřiště opustit Rúben Neves. Do hry se tak dostal Martins Indi a Iván Mariano vystoupil z pozice stopera trochu dopředu.

Hosté se ujali vedení šest minut po obrátce. Bernard z rohového čtvrtkruhu poslal centr do vápna, kde si nejvýše vyskočil Stěpanenko, jenž hlavou uklidil balón pod břevno. Porto se hnalo za vyrovnáním a mohlo záhy odpovědět díky Aboubakarovi, jenže jeho pokus z voleje zamířil jen vedle brány.

Navýšit vedení Šachtaru mohl naopak Alex Teixeira, jemuž pěknou přihrávku adresoval znovu Bernard, jenže jeho dělovka byla tečovaná mimo kýžený cíl. Závěrečná pasáž pak lépe vyšla domácímu celku. Martins Indi ještě trefil břevno, v 87. minutě ale již Aboubakar dokázal potrestat chybu Fernanda.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 - 0

Reagovat
FC Porto FC

Vzhledem k tomu že v neděli hrajem zápas Benficou a tady i tak budeme první bych dal sestavu :

Fernandez - Alex Sandro-Marcano-Maicon-Danilo - Quintero-Ruben Neves-Evandro - Quaresma-Aboubakar-Adrián

Reagovat
FC Porto

Kelvin a Ricardo Pereira v nominaci tak třeba bude hrat Kelvin

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
FC Porto

Fabiano, Danilo, Campaña e Brahimi + zraněný Casemiro nejsou v nominaci tak to vypada na remízu

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
johnik

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
johnik

Reagovat
HullCity

O nic už nejde,ale hlavně ať nezopakujeme tu ostudu jako doma proti At.Bilbao!! 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

Copak?

Reagovat
REPLIKATOR

Porto

Reagovat
FC Porto FC

tiket ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele