základní skupiny - skupina H, 6. kolo
10.12.2014 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - BATE Borisov 2:0

Athletic v přímém boji o třetí místo vrátil BATE Borisov porážku z Běloruska a díky vítězství 2:0 bude pokračovat v evropských pohárech i během jarní vyřazovací fáze, jen o stupínek níže. Vzrůstající formu baskického mužstva ve středu večer zajistili gólovými zásahy na začátku a konci druhé půle Mikel San José a Markel Susaeta. BATE tak zůstává ve skupině H poslední.

Ani jeden z celků již neměl naději skončit na prvních dvou postupových příčkách, které si již s předstihem ukořistili Porto a Šachtar Doněck. Athleticu navíc stačilo k udržení stávající třetí pozice i jakákoli remíza. A nutno dodat, že BATE nedostalo příliš šancí tento plán narušit. Domácí herně dominovali od samého úvodu, kdy jako první donutil brankáře Artema Soroka ke kvalitnímu zákroku Ibai Gómez. Mikel Rico následně pálil příliš vysoko a Gómez ve své druhé šanci večera rovněž nezvládl trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Namísto šancí běloruský celek sbíral v zápase spíše karetní tresty, o čemž svědčí žluté napomenutí pro Jevgenije Jablonského za obzvláště cynický faul. Přestože šlo o opticky jednoznačné utkání, bezbrankový stav přetrvával i po úvodních pětačtyřiceti minutách. Ani tahle defenzivní zarputilost však BATE nebyla nic platná hned dvě minuty po změně stran, kdy se domácím podařilo ujmout se vedení.

Po Susaetově rohovém kopu nejvýše vystoupal defenzivní univerzál Mikel San José, jenž přesnou hlavičkou výrazně přiblížil Athletic k prvnímu vyřazovacímu kolu Evropské ligy. BATE tak zbytek poločasu nemohlo jen bránit a vyčkávat na svou příležitost, čehož opět využívali domácí k útokům do mnohem otevřenější obrany, než jak tomu bylo doposud. Dvakrát ještě Gómez na Soroka nevyzrál, zato Susaeta dvě minuty před koncem již ano. Jeho pojišťovací zásah znamenal výhru Athleticu 2:0 a alespoň částečné napravení reputace po jinak zbabrané skupinové fázi. BATE se pro letošek s evropskou pohárovou scénou loučí, a to s trestuhodným skóre 2:24.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0 - 1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbau stačí plichta.

Jak všichni víme,není snad ani jedno kolo LM,kde by nebylo nějaké větší překvapení.

Dle mého názoru je to za tento kurz nehratelné a opět bych do kombík dal překvápko v podobě 0 a nebo 02

Reagovat
šolim

Mně se líbí kurs na výhru o 1 branku!

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych to BATE ale .... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
johnik

3:0

Reagovat
Phillipinho

Athletic do toho pujde dneska ve 12 lidech?

Reagovat
Josifek

Já myslel, že je to narážka na publikum jakožto příslovečného 12tého hráče, ale pak jsem spočítal sestavu a vidím, že ne.

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

JJ a navic s hracem, kterej neni ani v nominaci

Reagovat
arsavin

2:1

Reagovat
Bayernista18

1 : 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapnuli jsme pozde no, nakonec nas stala postup ta prohra z Beloruska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele