základní skupiny - skupina E, 3. kolo
21.10.2014 20:45 CET
1 : 7
(0:5)

Reportáž

Bayern Mnichov zesměšnil AS Řím sedmi brankami

Věčné město se ocitlo na kolenou, hosté z Mnichova po kouscích rozebrali netrpělivou a nezkušenou obranu domácích. V síti Morgana De Sanctise se míč ocitl sedmkrát a Vlci se museli sklonit před silou německého mistra.

Souboj o první místo v tabulce, zvláště po zaváhání Manchesteru City. Souboj dvou ambiciózních celků s hráčskými ikonami na obou frontách barikády. Domácí podle mnichovského ředitele hrají nejlepší fotbal v Itálii. Bayern suverénně vládne bundesligové scéně.

Před nadšenými diváky vyběhl na hřiště hvězdný kapitán Francesco Totti, vedle něj se postavili například Gervinho a Manuel Iturbe. Pravá strana obvykle patří Maiconovi, ale ten se dnes do zápasu od první minuty nedostal. Atmosféra na Olympijském stadionu je hodně vášnivá, ale dnes byla zaměřená především na horké přivítání jediného hráče - Mehdiho Benatii. Marocký obránce se s AS rozešel ve zlém, ale dnes večer se objevil v základu.

Fanoušky zaujaté i nezaujaté čekala velká podívaná a oba soupeři se od prvních minut snažili dostát velkým očekáváním. Především Bayern se nesnažil nijak zdlouhavě kombinovat, ale naopak se bavorský tým dostal do vedení. Bayernu hodně pomohla přítomnost rychlíka Arjena Robbena, na kterého si obrana AS nedala pozor a nechala jej zakončit. Typická klička Robbena, ale ani přesto ji soupeř neuhlídal - 1:0.

AS se okamžitě vrhlo zpět do útoku a nahrávku Torosidise na Gervinha musel Neuer včas likvidovat. Obrana AS nepohlídala ani další nahrávku na někdejšího hráče Arsenalu, jenže Neuer míč skvěle vyrazil. Podle očekávání se každý dotyk stopera Benatii setkal s obrovskou nevolí domácích fanoušků. Ti se navíc museli smířit s větší aktivitou hostí.

Po dvaceti minutách se dominance Bayernu potvrdila druhou brankou v síti Morgana De Sanctise. Mario Götze si po rychlé kombinaci vyměnil míč s Müllerem a poslal jej za záda pozdě reagujícího Morgana De Sanctise. Tím ale šokující chvíle pro AS neskončily, protože na centr do vápna si naskočil Robert Lewandowski, který využil nepozornosti obránců AS a hlavičkoval přesně - 3:0.

AS nedostává příliš mnoho branek a ve Věčném městě vládl před utkáním entuziazmus, ale po třiceti minutách Giallorossi poznali sílu soupeře. Vlci se střetli s krutou realitou a německá mašina na úspěch si začala jasně napravovat své prozatím nepřesvědčivé skóre. Arjen Robben sprintoval do vápna soupeře, ten jej nezastavil ani nadvakrát a holandská hvězda překonala De Sanctise počtvrté. Debakl se vším všudy zatlačil naděje na body z pohledu domácích hluboko do země.

Nedivil bych se, kdyby se mnozí z domácích fanoušků po změně stran zdráhali vrátit se na svá místa. A pokud se vrátili, už na hrací ploše neviděli ikonického kapitána Tottiho nebo anglického beka Colea. Jejich místa zaujali Alessandro Florenzi a José Holebas. Emoce na hřišti začaly plát naplno zejména po dvou velkých šancích domácích hráčů. Gervinho nejprve trefil po rychlém úniku tyč, následně si na dobrou nahrávku naběhl střídající Florenzi. Mladík ve službách AS ale napálil jen připraveného Neuera.

O mnoho lépe už Gervinho zamířil po rychlé akci AS a centru Radjy Nainggolana. Vlci i přes depresivní výsledek chtěli alespoň skórovat a povedlo se jim to díky přesné hlavičce Gervinha. Ten se po vystřídání Tottiho přesunul na hrot útoku a tato pozice mu vyhovovala - 5:1.

Ještě jeden hřebíček do římské rakve si připravil střídající Franck Ribéry. Muž s jizvou a bradkou zároveň si naběhl do volnějšího prostoru, obrana AS opět nestíhala jeho pohyb a zkušený Francouz krásným lobem přes De Sanctise poslal AS definitivně do kolen - 6:1. Noční můra ale pokračovala, protože naprosto dezorientovaná obrana AS inkasovala sedmou branku po ráně Rafinhy, když si skvěle poradil Xherdan Shaqiri - 7:1. Původně vyrovnaný duel připomínal ke konci utkání spíše vraždění neviňátek...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1077)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele