čtvrtfinále - odvety
22.04.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus udržel v Monacu nulu a slaví postup do semifinále

V Monacu jsme se nedočkali ani jedné branky, což více vyhovuje hostům z Itálie. Juventus Turín odjíždí jako postupující, Monaco musí spolknout hořkou pilulku. Domácí hráči se sice snažili, ale na "Starou dámu" to zkrátka nestačilo.

Juventus Turín přijížděl do monackého knížectví s menší výhodou, která ale mohla být velmi snadno ošidnou. Domácí potřebovali především vstřelit branku, takže od prvních minut měli brankáře Gigiho Buffona zaměstnávat Martial, Ferreira-Carrasco nebo Silva. Juventus přicestoval s téměř všemi oporami, takže jsme od úvodu mohli vidět Pirla, Téveze nebo Moratu.

AS Monaco se stejně jako jeho sok spoléhalo na silnou záložní řadu. Na straně domácích to byli Moutinho, Kondogbia a Toulalan. V záložní řadě Staré dámy se skvěli Pirlo, Vidal nebo Marchisio. Už v první minutě ale zkušená obrana Juventusu vyrobila obrovskou chybu, když Giorgio Chiellini uklouzl a jednoznačně úmyslně chytal míč rukou. Sudí Collum se ale slitoval a udělil mu pouze žluté napomenutí. Následná standardní situace nic zajímavého nepřinesla. Stejně tak se vedlo ráně z voleje Geoffreyho Kondogbiy.

Na opačné straně se prezentoval geniálním pasem na Carlose Téveze Andrea Pirlo, ale argentinský střelec byl trochu zaskočen a nezakončil podle svých představ. O mnoho lépe vypadal průnik do vápna v podání Bernarda Silvy, ale jeho akci zastavil skvělým zákrokem Andrea Barzagli. Silvu opět nestíhal Chiellini. Jinak to byli ale domácí, kteří se snažili tvořit hru. Museli, protože aktuální stav posouval dál Starou dámu. První tvrdou ránu si připsal na své konto Kondogbia.

Jinak ale tempo zápasu bylo povážlivě nízké a spíše než fotbalových akcí jsme se dočkali většího počtu faulů. Po dalším pasu Pirla si nabíhal do vápna obránce Stephan Lichtsteiner, ale skvěle vyběhl brankář Daniel Subašić. Krátce před koncem první půle skvěle vypálil Carlos Tévez, který ale nakonec mířil těsně vedle tyče. Víc už se v první půli nestalo.

Pět minut po změně stran se Monaco málem dočkalo kýženého vstřelení branky. Portugalský záložník Moutinho si vzla míč na starost, poslal přesný pas do vápna a brankář Buffon trochu celou akci podcenil. Míč nezasáhl a do sítě jej chtěl dopravit Abdennour, jenže před ním na poslední chvíli ukopl míč zkušený obránce Patrice Evra! Tlak domácího Monaca se postupně zvyšoval a diváci to dobře věděli. Hlasitě podporovali své miláčky a ti je na hřišti chtěli rozhodně potěšit.

Domácí si ale museli dávat pozor také na obranu. Dlouhý nákop dopředu zachytil mladý útočník Alvaro Morata, který se hnal do útoku v tandemu s Carlosem Tévezem, ale argentinskému střelci nakonec nenahrál. Po hodině hry se za pokutovým územím opřel do odraženého míče z první Bernardo Silva, ale jeho rána mířila těsně vedle tyče. Hostující trenér Massimiliano Allegri vystřídal mladého útočníka Alvara Moratu, který byl poměrně nevýrazný, a nahradil jej vysokým Baskem Fernandem Llorentem.

Unaveného Chilana Artura Vidala nahradil patnáct minut před koncem argentinský talent Roberto Pereyra. Monaco se snažilo, to bylo vidět na první pohled. Ale často mu vázla finální nahrávka. Monacu docházel čas a Juventus je mistrem v taktice. Stará dáma se nikam nehnala a důvěřovala skvěle zvládnuté obranné taktice. V nastaveném čase zápasu se ještě k přímému volnému kopu postavil Andrea Pirlo a ze třiceti metrů prověřil brankáře Subašiće!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (530)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele