základní skupiny - skupina A, 6. kolo
10.12.2013 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Leverkusen si odváží z Baskicka tři body a může slavit postup

Bayer dokázal na hřišti Realu Sociedad zužitkovat převahu a po nejtěsnějším možném vítězství se může těšit na dalšího protivníka, kterého potká během osmifinále. Šachtaru musí po porážce na Old Trafford vystačit Evropská liga.

Takticky svázaný fotbal zpočátku nepřinášel mnoho zaznamenáníhodných událostí a za zmínku tak stálo pouze několik méně nebezpečných střel z dálky. Jako první pak mohl po jedenácti minutách udeřit Bayer, ovšem Castro ze standardky zacílil pouze do tyče baskické svatyně, načež odražený balón nedokázal hlavou usměrnit do vymezeného prostoru Kießling!

Odpověď si užuž chystal Griezmann, ovšem jako první byl u míče dobře předvídající Leno. Také u další velké šance Farmaceutiků "měl prsty" Castro, který tentokráte z volného přímého kopu posadil kulatý nesmysl na hlavu Topraka, ovšem turecký reprezentační obránce zacílil nad břevno Zubikaraiho branky, přičemž se následně ještě srazil s kapitánem Rolfesem! Domácí se nadále snažili, ale Werkself byla jednoduše nebezpečnější. To jen potvrdil Kießling, ovšem nejprve branku zpoza vápna netrefil, aby později nedokázal zamířit mezi tři tyče ani ranou z úhlu.

Hned dva vydařené střelecké pokusy měl na svědomí také Son. Korejský šikula ale napoprvé zacílil do boční sítě a o chvíli později na strážce hostující branky recept nenašel. Vzápětí naprosto stejně dopadl i Lars Bender. Nabídka Griezmanna poté nikoho ze spoluhráčů nenašla.

Do druhého dějství už se nepodíval Jens Hegeler, kterého nahradil o poznání útočněji laděný Robbie Kruse a tato změna okamžitě přinesla kýžený impuls. Právě australský křídelník ukázkovým centrem před brankou našel Kießlinga, jeho hlavičku ale Zubikarai skvělým reflexivním zákrokem vytěsnil mimo tři tyče! Následně však ten samý hráč od rohového praporku oslovil Topraka, jenž odražený míč nasměroval z bezprostřední blízkosti na místo určení - 0:1!

Další obrovskou šanci měl po Donatiho centru hlavičkující Kießling, snaha urostlého kanonýra však mířila jen do břevna! Castrův pokus pro změnu vychýlil mimo tři tyče jeden z obránců. Když už se po hodině hry na opačném konci hřiště opřel do míče Pardo, tak jeho střela, která se ještě odrazila od země, na Lena recept nenašla! Griezmann po otočce branku minul.

Jinak to byl ale Leverkusen, kdo měl jasnou převahu. Castro ovšem z další nadějně vyhlížející střelecké pozice branku minul a do prostoru branky se nepodařilo zamířit ani Sonovi. Tou dobou už se spíše jen dohrávalo a Griezmann po další akci hlavičkoval jen do Lena.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Chci vidět Bayer v osmifinále!

Reagovat
vanGomm

Tip X.To by mohlo Leverkusenu na postup stačit.

Reagovat
DieFohlenBMG

shakhtar neprohraje

Reagovat
Bayernista18

Je to škoda, že 1 z dvojice Šachťar - Leverkusen vypadne, každopádně ikdyž miluju Bundesligu, věřim a i přeju to o trošku víc Šachťaru, kterej mlže dojít hodně daleko.

Reagovat
RS

1:0

4 body budou dobrý!

Reagovat
johnn

Leverkusen musiš vyhrat tip 1:3 pro LEVERKUSEN

Reagovat
JozkokozleJ

Bayer parada Perfekne zvladnuty tyzden po nakladacke.

Reagovat
smazaný uživatel

koukal si? Jak hral Emre Can?

Reagovat
Werkrider

Výborne!

Reagovat
kiwwi

mne sa paci, ako zrazu je Leverkusen v pohode, vsade sa hovori o ich vybornej forme atd. ale ked dostali nalozene 0:5, tak to bolo ako su z formy, ako celu sezonu hraju prd atd.

kazdopadne nemecke timy dostali od anglickych solidny vyprask

Reagovat
JozkokozleJ

To si si teda pekne zjednodusil.

Predovsetkym som si nevsimol, ze by bola hra Leverkusenu zrazu vsade vychvalovana. Po zapase s Dortmundom ich nevychvaloval nik, v tejto diskusii som snad len ja vyjadril potesenie z postupu a z oklepania sa z debaklu, nie z hry (tu som v SS ani nevidel).

Ani po zapase s ManUtd fanusikovia BL nepisali o nahlej strate formy, ale viac o biednom tohtosezonnom hernom prejave Leverkusenu, ktory je na pohlad hnusny, ovsem zatial neskutocne efektivny. Myslim, ze som nebol sam, ktory chvalil ManUtd za to, ako perfektne eliminovali taktiku Bayeru vo vzajomnom zapase.

Este nad ramec toho, co ta zaujima napisem, ze po zapase s ManUtd prisiel o miesto v zostave Reinartz, na jeho poziciu sa zasunul o trosku kreativnejsi Rolfes, takze iste zlepsenie, i z pohladu atraktivity, ocakavat snad mozno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejenže těch gólů včera moc nepadlo, ale jak začínám zjišťovat skoro všechno to bylo z rohu a ještě se štěstím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele