semifinále - 1. zápasy
23.04.2014 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid těsně opanoval úvodní semifinále s Bayernem

Madridský celek dokázal po celé utkání výtečně plnit taktické pokyny, díky čemuž si držel Bayern od těla a zásluhou Karima Benzemy si do Mnichova poveze nejtěsnější možné vítězství. Obhájce celkového prvenství tak musí před vlastními fanoušky dotahovat.

Oproti předpokládané sestavě Merengues zůstal pouze na lavičce Gareth Bale, ofenzivní trojice tak nastoupila ve složení Cristiano Ronaldo - Karim Benzema - Ángel Di María.

Mnichovský velkoklub se na hrotu představil s Mariem Mandžukičem, pověstný "černý Petr" tím pádem vyšel na Thomase Müllera. Při nucené absenci Daniela van Buytena (narození potomka) se mezi náhradníky FCB ukázali Lukas Reader a Leopold Zingerle - oba brankáři.

Hosté, podobně jako tomu bývá na půdě Allianz Areny, začali hodně aktivně a prakticky Bílému baletu nepůjčovali kulatý nesmysl (ve 13. minutě měl Bayern 85% držení míče). Záhy natáhl Robben, jeho tečovaný pokus však vymezený prostor netrefil. Z následného rohu Kroos oslovil Schweinsteigera, jenž zůstal trestuhodně volný, našel ale jen Casillase.

Z první nebezpečné akce pak udeřilo na opačné straně: Cristiano Ronaldo našel rozběhnutého Coentrãa, jenž poté narýsoval skvělý pas na zadní tyč, kde už měl Benzema snadnou práci - 1:0! Záhy hlavičkoval sám Ronaldo, avšak na Neuera si nepřišel. Do třetice to zkusil ještě di María, ani jeho pokus však německého reprezentačního brankáře výrazněji neohrozil.

Bavoři si prakticky neustále museli dávat pozor na rychlé kontry. Po dalším z nich mohl zvýšit Ronaldo, jenž pálil z ideální střelecké pozice, ovšem skákající balón pod břevno neusměrnil! Bayern nadále držel míč, ale k ohrožení domácí svatyně se dostával jen velmi obtížně. Když už poté Kroos po rohu oslovil Ribéryho, byla jeho střela zablokovaná. Robben poté nastartoval Lahma, ten však z těžkého úhlu branku minul. Nedáš - dostaneš. Často využívané rčení mohlo opět platit, ovšem di María zbytečně volil razantní pokus a následně branku vysoko přestřelil.

Druhé dějství nabídlo zcela otočený obraz hry, kdy se domácí přece jen důrazněji chopili dirigentské taktovky, naproti tomu FCB se soustředil na protiútoky. Další možnost měl Ronaldo, ale na Neuera si nepřišel. Odpovědět mohli Kroos a Robben, ani jeden z nich však neuspěl.

Mnichovský celek postupem času využil všechny možnosti na střídání, ani to však obraz hry příliš nezměnilo. Naopak další příležitost měl Ronaldo, ovšem jako vítěz znovu vyšel ze vzájemného souboje hostující brankář. Závěrečná desetiminutovka přinesla tlak Bavorů, které mohl nečekanou střelou "vysvobodit" Müller, avšak jeho tečovaný pokus branku netrefil. Ten samý hráč posléze oslovil před brankou Götzeho, jenž okamžitě vypálil, ale pohotovou ranou trefil jen skvěle reagujícího Casillase! Zbytek utkání už žádné další nebezpečné situace nenabídl.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2096)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele