základní skupiny - skupina D, 2. kolo
02.10.2013 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Bayern potvrdil formu a ze hřiště City si odváží zasloužené body

Očekávaný vrchol druhého kola Ligy mistrů měl až nečekaně jasný průběh, Mnichované pohodlně kontrolovali hru a naprosto po právu si zapisují další tři body. Citizens nadále zůstávají na druhé příčce.

Zkušený Manuel Pellegrini udělal oproti nečekané porážce ve Villa Parku hned čtyři změny: Micah Richards a Jesús Navas dostali na povel obhospodařovat pravou stranu, zatímco levý kraj obranné čtveřice si vzal pod patronát Gaël Clichy. Zabaleta, Kolarov a Milner tak museli tentokráte jen sledovat počínání svých spoluhráčů. Negreda poté ještě nahradil Agüero.

Obhájce prvenství nepostavil klasického útočníka, Maria Mandžukiče na hrotu zastoupil ne úplně tradiční "hrot" Thomas Müller a tím pádem mohl hrát i Toni Kroos.

Mnichované působili od prvního okamžiku lepším dojmem a již po třech minutách posadil Alaba nadýchaný centr na hlavu Robbena, netradiční hlavičkář ovšem vymezený prostor nenašel. Na druhé straně zakončoval stejnou částí těla po rohovém kopu Richards, ani tomu se ale nepodařilo zacílit do vyznačeného prostoru. Vzápětí natáhl zpoza vápna Ribéry a jeho přízemní střela zaplula přesně k levé tyči Hartovy branky, který si na balón sáhl, avšak nedokázal ho zastavit - 0:1!

Ambiciózní domácí mužstvo bylo takovýmto úvodem pochopitelně zaskočeno a ani postupem času se na žádný výrazný "odpor" nezmohlo (důkazem budiž jedna jediná rána ManCity na branku za celé první dějství!). Hostující ekipa plynně kontrolovala průběh hry a po nepřesvědčivém odvrácení Harta mohl přidat kýženou pojistku Kroos, ovšem z první branku nenašel.

Bayern měl znatelnou převahu, ale příliš "netlačil na pilu", nebezpečných situací před oběma brankami jsme tak logicky mnoho neviděli. Jednu z mála připravil Robben pro Müllera, ten však ve skluzu na míč o fous nedosáhl. Hosté měli chvílemi až 76% držení míče!

Podle stejných not se plynule navázalo i po obrátce. Bleskovou kombinační akci zakončil Robben, přízemní střelou ale branku o fous nenašel. Za další dvě minutky už se však Bavoři radovali: Dante fantasticky načasovaným dalekonosným pasem oslovil nabíhajícího Müllera, který si ukázkově zpracoval, poté si obhodil Harta a do prázdné branky zavěsil - 0:2.

Citizens se sotva dokázali oklepat a už se na ně řítila další "vlna". Dobře hrající Robben si udělal dobrý den z Nastasiče a pohotovou ranou zvýšil na 0:3! Od tohoto momentu bylo o vítězi rozhodnuto, hosté se přesto nechtěli spokojit s dosavadním stavem a nadále se tlačili kupředu. Další příležitost měl Robben, tři tyče ale tentokrát nenašel a Kroos si pro změnu vylámal zuby na Hartovi. Dorážka holandského křídelníka potom neměla to nejdůležitější - přesnost. Dobrou možnost měl rovněž Müller, jeho snaha orazítkovala pouze břevno Hartovy branky!

Tou dobou už hostující strana přeřadila na nižší rychlostní stupeň a City toho záhy využilo. Milner sice napoprvé neuspěl, ovšem Silva našel dalšího čerstvého spoluhráče Negreda a bývalý útočník Sevilly skvěle umístěnou střelou za pomoci tyče snížil na 1:3. Závěrečné drama mohlo být na programu po zákroku Boatenga na unikajícího Yayu Tourého, po kterém rozhodčí Kuipers tasil pro bavorskou oporu červenou kartu! Nařízený přímý volný kop ale nedokázal využít Silva, když zamířil jen do břevna! Krátce nato ještě nepřesně hlavičkoval Negredo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (701)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele