základní skupiny - skupina A, 5. kolo
27.11.2013 20:45 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Leverkusen vyhořel a podlehl Manchesteru United o pět gólů

Kýžená snaha o zisk postupové místenky se z pohledu Bayeru nekonala - Farmaceutici před vlastními fanoušky ani podruhé nestačili na Manchester United, který dokonce porýnskému celku nadělil rovného bůra! Red Devils si definitivně zajistili postup do vyřazovací fáze.

Obě strany se nikam nehnaly a soustředily se zejména na dobře zabezpečená zadní vrátka, mnoho nebezpečných situací tak k vidění nebylo a zaplněná BayArena to chvílemi náležitě ocenila, když se nepostupovalo dle očekávaných not. Po devatenácti minutách Castro našel z volného přímého kopu hlavu nabíhajícího Spahiče, ten však nedokázal zacílit mezi tři tyče.

Ještě větší šanci měl takřka vzápětí Kießling, jenž se přes Ferdinanda prosadil do zakončení, ovšem z dobré pozice byla jeho rána tak jako tak zablokovaná! A hned záhy přišel trest: Reinartzovu chybu využil Kagawa, Rooney následně poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde Valencia z bezprostřední blízkosti dopravil mičudu do sítě - 0:1. ManUtd bylo po tomto momentu pochopitelně na koni. Rány Evanse a Jonese však byly po rohu zablokované, Giggs pro změnu ze standardky zacílil jen nachystanou zeď. Bayer působil směrem dopředu naprosto bezradně...

Další úder na sebe nenechal dlouho čekat: Rooney z volného přímého kopu posadil kulatý nesmysl na hlavu Spahiče, jenž byl vyšší než Smalling, jehož prodloužení neomylně zaplulo ke vzdálenější tyči Lenovy svatyně - 0:2! Kagawa a Castro poté hledali prostory branky marně.

Werkself po změně stran přeci jen zvýšila aktivitu a vysunula napadání, ovšem ani to k nějakému zásadnímu obratu ve hře nevedlo. Castro po rohu na přední tyči oslovil Topraka, ten ale mezi tři tyče nezamířil. Vzápětí nedokázal na opačné straně trefit vymezený prostor Nani. Po hodině hry rozehrál Castro další ze série rohových kopů a Reinartz trefil pouze tyč, načež dorážka Spahiče, kterou ale zachytil de Gea, už byla z ofsajdu. Rooney následně branku vůbec nenašel.

Definitivně jasno bylo po šedesáti šesti minutách. Prodloužený roh od Giggse a Rooneyho nadělal ve vápně United hotový zmatek, čehož za pomoci již druhého jmenovaného s radostí využil Evans a z blízkosti upravil na 0:3. Tempo hry postupem času logicky upadalo, ovšem to nic neměnilo na tom, že se bylo nadále na co koukat. Konkrétně po další hrubé chybě Werkself při rozehrávce předal Kagawa míč skvělým pasem na Rooneyho, který ještě vrátil Smallingovi - 0:4!

Tou dobou už se Bayer nejspíše jen modlil, aby sudí Moen fouknul naposledy do píšťalky, ovšem ještě předtím ukázal parádní akci Nani, jenž výstavním obloučkem přehodil vystoupivšího Lena a přeci jen tak uzavřel na konečného bůra - 0:5. Těsně před koncem ještě neuspěl Kießling.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (436)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele