osmifinále - 1. zápasy
19.02.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslabený Arsenal podlehl Bayernu. Venku musí dotahovat

Stejně jako před rokem dokázal mnichovský Bayern na Emirates Stadium vyhrát, tentokráte měl však úlohu o poznání snadnější, neboť se Gunners museli takřka hodinu hry obejít bez vyloučeného Wojciecha Szczęsny. Dva góly po změně stran dávají FCB do odvety skvělou výchozí pozici.

Na hrotu domácího útoku se místo předpokládaného Oliviera Girouda trochu překvapivě ukázala letní posila Yaya Sanogo, jenž zatím u Kanonýrů mnoho prostoru nedostal. A byli to právě hráči Arsenalu, kdo měl lepší start, ovšem jako první zahrozilo na opačném konci hřiště, konkrétně natáhl zpoza šestnáctky Kroos, ovšem Szczęsny jeho pokus dokázal vytěsnit!

Prakticky okamžitě mohl reagovat Sanogo, který se dostal ke střele z hranice penalty, avšak Neuer jeho pokus zlikvidoval a následně si poradil i s přízemní střelou Cazorly! Boateng si poté uvnitř vápna počínal proti Özilovi nedovoleně, za což vyfasoval žlutou kartu, sudí Rizzoli navíc ukázal na pokutový kop! Ten si vzal na starost sám postižený, ale nedobře umístěnou střelou si na německého reprezentačního brankáře přijít nemohl! FCB rázem začalo zvyšovat obrátky...

Dlouhý míč od Kroose si ve 38. minutě zpracoval Robben, Szczęsny holandského křídelníka zastavil ostrým faulem, logicky tam musela pro polského brankáře následovat červená karta a ještě k tomu byla na světě další penalta! Santi Cazorla musel "přepustit" místo Łukaszi Fabianskimu, který sice nedokázal vystihnout směr Alabovy střely, ovšem ta mířila jen do tyčky!

Pep Guardiola neváhal o pauze stáhnout ze hry žlutou kartou postiženého Boatenga, kterého na trávníku nahradil o poznání ofenzivněji laděný Rafinha. Ten se vzhledem k početnímu oslabení AFC postavil takřka na pravé křídlo a jeho hlavní úlohou bylo posílat centrované míče do šestnáctky, kde číhal urostlý Mandžukić. Daleko více však od Bavorů hrozilo nebezpečí po dalekonosných střelách, ale Kroos ani Robben mičudu do prostoru branky protlačit nedokázali.

To už však po další akci neplatilo: Lahm opakovaně vrátil do nohy Kroosovi, jenž tradičně se střelou dvakrát neotálel a fantastickým projektilem nekompromisně otevřel skóre- 0:1! Úřadující vládce nejprestižnější evropské klubové soutěže měl po obrátce drtivou převahu a držení míče se u Gunners pohybovalo sotva u hranice 20 %. Domácí fanoušci museli být zoufalí.

Mnichovský velkoklub si však byl moc dobře vědom možného opakování loňského dramatu, kdy Arsenal po domácí porážce vyhrál na půdě Allianz Areny a ještě tím Bayernu málem zkomplikoval postupové oslavy, chtěl tak za každou cenu přidat kýženou pojistku. Nadějné možnosti postupem času měli Robben, netradičně hlavičkující Götze a opět Robben, ovšem ani jeden z nich balón za Fabianskiho nedostal. To se hostů podařilo až dvě minuty před koncem řádné hrací doby: Lahm na penaltě oslovil svým centrem volného Müllera, jenž pohotově zavěsil - 0:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1264)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele