základní skupiny - skupina B, 4. kolo
06.11.2012 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Schalke remizovalo s Arsenalem a zůstalo v čele skupiny

Hosté z Londýna sice o dvě branky vedli, ale nakonec si odváží jen bod. Schalke se totiž nevzdalo a Huntelaar s Farfánem vystřelili domácímu celku remízu. Domácí zůstali v čele základní skupiny, Arsenal a Olympiakos jsou těsně v závěsu.

Duel o první místo svedl do Veltins Areny Schalke 04 a Kanonýry z Arsenalu. Minulý zápas mezi těmito dvěma týmy skončil výhrou německého celku, anglický protivník si tedy přijel pro vendetu. Výsledek zápasu žádanými třemi body nekončí, Arsenal je i po čtvrtém hracím dni až druhý.

Schalke nastoupilo v očekávané sestavě, nejvíce spoléhalo na gólový instinkt holandského útočníka Klaase-Jana Huntelaara, kterého podporovali ofenzivně ladění Jefferson Farfán a Ibrahim Afellay. V záložní řadě nechyběl talentovaný Lewis Holtby, který je dlouhodobě spojován s přesunem do Premier League. Možná dnes nastoupil proti budoucím protihráčům.

A jejich výkon na něj musel udělat dojem, zvláště pokud jde o první poločas. První vážnější akci musel řešit Vito Mannone, na něhož mířila střela Ibrahima Afellaye. Italský brankář si ale nakonec poradil a ránu vyboxoval. Mladý brankář měl plné ruce práce také s hlavičkou Benedikta Höwedese.

Byli to ale hosté, kteří poprvé změnili skóre zápasu. Díky práci Oliviera Girouda se k míči dostal Theo Walcott a rozjásal hostující sektor - 1:0.

Domácím se výsledek pochopitelně nelíbil a snažili se s ním něco udělat. Jejich snaha ale paradoxně vedla k dalšímu inkasovanému gólu. Lukas Podolski je s prostředím německého fotbalu obeznámen více než dobře a jeho práce s míčem vedla k druhému přesnému zásahu Arsenalu. Na centr německého ofenzivního univerzála si naběhl Francouz Giroud a vstřelil za Arsenal svůj první gól v Lize mistrů.

O kontaktní branku se pokoušel Jefferson Farfán, ale jeho pokus skončil jen těsně mimo Mannoneho brány. Rozhodčí Rizzoli nastavil dvě minuty, které ale bohatě stačili domácím k protržení smůly. A kdo jiný by se měl trefit, než kanonýr Klaas-Jan Huntelaar? Holandský ostrostřelec dostal míč přesně do míst, kde je králem a z několika metrů zakončil - 2:1.

Na úsvitu druhé půle se snažily o skórování oba týmy, blíže k tomu měli nejprve hosté. Olivier Giroud svůj pokus namířil jen těsně vedle Unnerstallovy brány, na druhé straně se tváří v tvář brankáři Mannonemu neprosadil Huntelaar. Začátek jako hrom sliboval ještě napínavější chvíle.

Ty přišly dvacet minut po změně stran, kdy se míče chopil Lewis Holtby. Po jeho centru si míč našel Jefferson Farfán a také s pomocí Vermaelenovy teče srovnal! Domácí diváci se dostali do varu a Arsenal hledal odpověď.

Gunners se mohli dostat opět do vedení, ale střela navrátilce Walcotta se zastavila o tyč! Tým manažera Wengera spoléhal především na rychlost a protiútoky, domácí se snažili držet míč na svých kopačkách. Aby se Němci nedostávali před bránu Vita Mannoneho tak často, na hřišti se objevil i poslední týdny kritizovaný Andre Santos. V poslední akci zápasu mohl strhnout vedení na stranu Londýňanů znovu rychlík Walcott, jeho ránu ale pohotovým zákrokem zneškodnil Unnerstall. Díky němu Schalke remizovalo s Arsenalem a dále hájí první příčku v tabulce.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (357)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele