základní skupiny - skupina H, 1. kolo
19.09.2012 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Těsná výhra zajistila Rudým ďáblům tři body

Fotbalový stánek Old Trafford zažil další zápas Ligy mistrů. Tentokrát přijel turecký Galatasaray, který se chtěl poprat o body. Výsledkem byl jeden gól Carricka a neproměněná penalta Naniho. Nutno podotknout, že sporných momentů bylo na obou stranách požehnaně.

Manchester United nastoupil se čtyřčlennou záložní řadou, která se starala o distribuci míčů pro ofenzivní dvojici Shinji Kagawa a Robin van Persie. Proti jeho soupeři hovořila také statistika, neboť turecký tým nikdy na Britských ostrovech nevyhrál. Naposledy se zde utkal s Liverpoolem, s kterým ale také prohrál. Zárukou dobrého fotbalu mohl být sudí Stark a také bezmála 75 tisíc diváků.

Domácí o víkendu porazili jasným výsledkem 4:0 Wigan, to samé číslo se objevilo také na světelné tabuli po zápasu Galatasaraye, který udělil lekci Antalyasporu. Zkušený manažer Alex Ferguson udělal v kádru celkem šest změn, hostující lodivod Terim pouze tři.

Začátek utkání se nesl ve znamení bouřlivých chorálů hostí, kteří hnali své miláčky směrem k bráně, kterou strážil David de Gea. Ten mohl být v první minutě vystaven penaltovému řešení, když došlo ke kontaktu mezi Yilmazem a Vidičem. Sudí Stark ale zůstal klidný.

Skóre se měnilo na druhé straně, když se do kombinace zapojili postupně Michael Carrick, Shinji Kagawa a Robin van Persie. První jmenovaný hráč se nakonec také dostal do zakončení a svou šanci bezezbytku využil - 1:0 pro domácí.

Na druhé straně hrozil unikající Amrabat, De Gea měl ale tentokrát štěstí. Štěstí ale navštívilo i tábor soupeře, protože se domácí dožadovali penaltového kopu. Nováček v sestavě David Nounkeu svedl souboj s Kagawou a až opakované záběry daly za pravdu Wolfgangu Starkovi. Chvíli před koncem prvního poločasu mohli hosté srovnat krok s favoritem, to by ale Altintopova rána musela mít o něco přesnější parametry.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s větším nasazením a přesnější koncovkou, k vidění byla například pohledná akce Kagawy a Naniho, jejich spolupráce ale nakonec gól nepřinesla. To si mohl portugalský křídelník vynahradit o pár minut později. Vracející se Burak v pokutovém území nedovoleným způsobem zastavil Rafaela a sudí Stark byl nekompromisní. K nařízené penaltě se postavil právě Nani a zdálo se být hotovo. Jenže hráčům United se v této sezoně zahrávání podobných příležitostí moc nedaří. Muslera vystihl směr Naniho rány a tak se Portugalec stal již třetím domácím hráče v sezoně, který nedokázal proměnit penaltový kop.

Turecký tým vycítil svou šanci na zvrat, United se nedařilo především lépe zahušťovat střed hřiště a právě touto dálnicí mířili na de Geu turecké expresy. Yilmazovu ránu španělský brankář skvělým reflexem vyrazil, poblíž ale stál střídající Emre Colak a dorážel. I jeho pokus ale de Gea famózním zákrokem vyrazil!

Pět minut před koncem mohl zvýšit vedení svého týmu střídající talent Javier Hernandéz, ale jeho střela se do brány nevešla. Mexický útočník byl v akci ještě jednou, také v tomto případě ale jeho nůžky směřovaly nad bránu Fernanda Muslery. Po závěrečném hvizdu Wolfganga Starka se mohou radovat domácí, nicméně jejich výkon zůstal za očekáváním. Snad nás při příští návštěvě Old Trafford budou čekat větší gólové hody.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (343)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele