semifinále - odvety
01.05.2013 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Bayern zvítězil i na Nou Campu a ve finále se postaví BVB

Druhé semifinálové utkání mezi Barcelonou a mnichovským celkem se podle očekávání stalo pouhou formalitou, Bavoři svému protivníkovi nasázeli další tři branky a po celkovém skóre 7:0 se mohou těšit na finálové střetnutí s Borussií Dortmund.

Debakl na mnichovské půdě (4:0) chtěli Blaugranas umazat bez Lionela Messiho, jenž zůstal překvapivě jenom na lavičce, stejně jako Alexis Sánchez a hrát nemohl ani zraněný Buaquets a distancovaný Alba. Uvolněná místa zaujali Cesc Fàbregas, David Villa, Alexandre Song a Adriano. To druhá strana místo nemocného Danteho vsadila na van Buytena a Gómeze opět nahradil Mandžukić.

Mnichovská družina nečekala na domácí a hned od prvního fouknutí do píšťalky se ujala dirigentského tempa, pohodlně kombinovala na soupeřově polovině, načež bylo jenom otázkou času, kdy se přiblíží na dostřel Valdésovy svatyně. Po skvělém pasu z hloubi pole měl velkou šanci Robben, jenž se rázem hnal z úhlu sám na branku, ovšem při pohybu vpřed nečekaně zpomalil a o balón přišel!

Svěřenci Tita Vilanovy se tímto momentem očividně inspirovali a za okamžik se pokusili o něco podobného, ale pozorný Alaba míč za svá záda nepustil. Záhy předvedl další rychlou kombinační akci Bayern: Robben předal Schweinsteigerovi, který chtěl ještě celou akci vyšperkovat zpětným pasem na Lahma, kapitán mnichovského velkoklubu už se však do zakončení nedostal. Barce sázka na tradiční kombinační pojetí nevycházela, a tak z velké dálky natáhl Pedro, jeho ostrý projektil mířící pod břevno ale Neuer za svá záda nepustil a domácím nadále scházely čtyři trefy!

Pohnout s vysokým mankem mohl o chvíli později také Xavi, ovšem v tísni trestuhodně nedokázal zacílit do vymezeného prostoru! Do třetice to zkoušel Iniesta, jeho rána však byla pro změnu zablokovaná a Neuer tak mohl i nadále zůstávat klidný. Bavoři se postupem času chytře stáhli a čekali na možnosti k rychlým protiútokům. Jeden takový mohl potrestat opět Robben, avšak místo přihrávky na Mandžukiče sám zakončil, a trefil pouze jednoho z obránců!

Branka, která po celé první dějství doslova visela ve vzduchu, na sebe po změně stran nenechala dlouho čekat. Vlastně pouhopouhé čtyři minuty: Alaba fantastickým dalekonosným pasem oslovil na druhém konci zeleného pažitu Robbena, jenž udělal pár kroků do středu a následně přes Albu usměrnil balón nezastavitelně ke vzdálenější tyči barcelonské branky - 0:1.

Od této chvíle už hrálo všechno do bavorských karet. Zkušený mnichovský celek se ještě více distancoval od vedoucí role a plně tak nechal tvorbu hry na domácí FCB, zatímco po zisku míče s železnou pravidelností vyrážel do rychlých protiútoků. Müllerova rána však byla zablokovaná a Pedro před druhou brankou rovněž na německého reprezentačního brankáře recept nenašel. Hodně byl opět vidět Franck Ribéry, po jehož dalším centru si mičudu srazil do vlastní branky na přední tyči se vracející Piqué - 0:2. Od této chvíle už domácí ekipa částečně rezignovala...

...toho se nedržel Villa, který se hlavou opřel do přesného centru, ovšem prostor vyznačený třemi tyčemi tak jako tak neohrozil. Po sedmdesáti šesti minutách se nezastavitelný Ribéry na levé straně prohnal kolem trojice hráčů a jeho následný centr dopravil za brankovou čáru z bezprostřední blízkosti hlavičkující Müller - 0:3! Korigovat mohl hlavičkující Bartha, ale branku o fous minul.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1818)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele