osmifinále - 1. zápasy
21.02.2012 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Chelsea formu nenašla. Z Neapole jede s dvoubrankovým mankem

Ačkoliv je Neapol v Lize mistrů oproti Chelsea velkým zelenáčem, dnes si ze svého soupeře hlavu nedělala a uštědřila mu zaslouženou lekci. Rozložená Chelsea se nejprve se štěstím ujala vedení, ale pak se naplno ukázala ofenzivní síla domácích, kteří zásluhou dvou tref Lavezziho a jedné Cavaniho otočili skóre a do odvety jdou v mnohem lepší pozici...

Neapol začala tradičně ofenzivně a proti soupeři, který nastoupil v poslepované sestavě, měla jasně navrch. Problémy měla především stoperská dvojice Blues Luiz - Cahill. Hned v 9. minutě využil zaváhání Cahilla Cavani, který na hranici ofsajdu zpracoval míč Lavezziho a stál sám před Čechem, ale hostující gólman ho vychytal.

Nestíhala také záložní řada Chelsea, a tak mělo ofenzivní trio domácích ve složení Cavani, Lavezzi, Hamšík hodně prostoru. V 18. minutě ovšem tifosi Neapole vylekal brankář De Sanctis, když sice vyběhl proti dlouhému výkopu Petra Čecha, ale pak se zastavil a nebýt Campagnara, mohl Malouda zakončovat do prázdné.

Pak se ale Azzurri okamžitě přesunuli do útoku, Hamšík na pravé straně vybídl Maggia a ten zkusil z úhlu překonat Čecha, který však míč vytěsnil na roh. Neapol byla rozhodně aktivnější, Chelsea se absolutně nedařila rozehrávka, a tak byla směrem dopředu bezzubá. Proto byla situace ze 27. minuty jako blesk z čistého nebe. Cannavarovi se nepodařilo odkopnout Sturridgovu přihrávku do vápna, naopak míč poslal ještě za sebe, a pak již jen mohl sledovat skórujícího Matu. Chelsea se dostala do vedení a dost možná ani nevěděla jak.

Domácí inkasovaný gól na několik minut zcela uzemnil. Blues navíc ještě měli příležitost po rohu Maty, kdy De Sanctise předskočil Luiz, ale hlavou zamířil nad. Poté se už ovšem opět začala probírat Neapol a ve 38. minutě byla zpátky v plné parádě. Meireles nechal před šestnáctkou příliš prostoru pro Lavezziho, který přesně zacílil a nedal Čechovi šanci. Na druhé straně mohl okamžitě odpovědět Ramires, když protančil obranou soupeře, ovšem v zakončení selhal. V nastaveném čase ho to pak mohlo mrzet dvojnásob, když po Inlerově centru neuhlídal Cavaniho Ivanovič a uruguayský kanonýr strhl vedení na stranu Partenopei.

Druhý poločas začal pro Chelsea lépe. Neapol se stáhla a Blues měli mnohem větší prostor pro útočení. Problém však byl, že si nebyli schopni vytvořit větší šanci. Maloudova střela zpoza vápna nemohla na úspěch pomýšlet. To mnohem blíže gólu byl na druhé straně střílející Lavezzi, ale jeho levačka se ukázala slabší než druhá noha. Malouda se pak přeměnil do role asistenta a lobem vyslal na zteč Drogbu, toho na poslední chvíli musel zastavovat Aronica.

Neapol úvodní tlak hostů přečkala, a pak dokonale odpověděla. V 65. minutě vyslal dlouhý balón k vápnu Campagnaro a David Luiz místo toho, aby ho odkopl, zcela propadl v souboji s Cavanim, kterému pak již jen stačilo si poradit s vyběhnutým Čechem, načež naservíroval míč Lavezzimu a ten zvýšil na 3:1.

Chelsea na další inkasovaný gól nedokázala nijak zareagovat. Nepomohlo ani nasazení Lamparda s Essienem. Naopak si mohli londýnští fanoušci oddechnout, že jejich tým neprohrává o tři góly. V 81. minutě mohl Neapol nasměrovat do čtvrtfinále Maggio, kterému připravili stoprocentní gólovku Cavani s Hamšíkem, ovšem pravý záložník domácích trefil jen na brankové čáře zachraňujícího Ashleyho Colea.

Zápas nakonec skončil 3:1 a na Stamford Bridge se můžeme těšit na napínavou podívanou.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1509)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele