základní skupiny - skupina G, 5. kolo
23.11.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Šachtar se loučí s Ligou mistrů, šance Porta žijí

Šachtar Doněck nebude na letošní sezónu Ligy mistrů vzpomínat v dobrém. Svěřenci trenéra Mircey Lucesca nezvládli souboj o všechno, prohráli 0:2 s Portem a po trefách Hulka a vlastní od Rata zůstanou na posledním místě tabulky. Protože Zenit doma remizoval s Apoelem, musí portugalský celek v posledním zápase doma porazit právě ruského soka.

První šanci zápasu měl domácí Luiz Adriano, jenže jeho střela letěla jen přímo do míst, kde stál brankář Helton. V 5. minutě však velkým způsobem zahrozili hosté. Hulk se už už mohl radovat z gólu, jelikož míč směřoval za záda gólmana Rybky, na brankové čáře však ještě dorážku zablokoval obětavý Rakyckij.

O pět minut později se zase jen tak zlehka procvičil Helton, polapit musel pokus Williana po centru od Kobina. V 19. minutě byli domácí gólu ještě blíže. Eduardo přihrál Luizovi Adrianovi, jenže ten z dobré pozice napálil jen tyčku. Hostující Joao Moutinho následně vyslal jen slabou navštívenku Rybkovi, Hulk mířil mimo.

Po hodině hry měl Hulk nabito znovu, avšak opět pálil jen vedle brány, na druhé straně Kučer nůžkami střílel pouze o píď nad břevno. Brankář Helton by přitom na jeho pokus zřejmě neměl, pokud by míč směřoval mezi tři tyče. I ve druhém poločase byla hra dost vyrovnaná, na vstřelené branky ovšem nakonec vyhrálo Porto.

Hned dvě minuty po přestávce mohl skórovat Luiz Adriano, ale Helton se jeho střelou zaskočit nenechal. V 69. minutě si na druhé straně zachytal Rybka, který musel likvidovat trochu nebezpečný pokus Hulka. Álvaro Pereira poté Rybku ani neohrozil, nedokázal totiž svůj pokus usměrnit do branky.

Šachtar měl obrovskou smůlu i v 73. minutě, opět totiž zvonila tyčka, kterou napálil Fernandinho. V 80. minutě se naopak hosté ujali vedení. Joao Moutinho vyslal do běhu Hulka a ten se z vyložené pozice z vápna nemýlil. Na konečných 0:2 pak smolně upravil v poslední minutě Rat, jenž tečoval do brány střelu Cristiana Rodrígueze

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
M.Vaza

Plichta a postup Zenitu s APOELEM.. 1:1..

Reagovat
smazaný uživatel

NE! Tady se ukáže síla Šachtaru na domácím hřišti,prostě už musí vyhrát,protože jestli zase ztratí body tak už můžou zapomenout i na EL!!!Nevypadá to dobře pro ukr fotbal v této sezoně,Šachtar na pokraji vyřazení z OBOU soutěží,D.Kyjev to také nebude mít lehké,nemá to ve svých rukách,Vorskla už prakticky o nic nehraje,jediný M.Charkov drží naše naděje(ale co si budem nalhávat,má asi nejlehčí skupinu).Zpátky k tomuto zápasu:obrana už musí konečně předvést spolehlivý výkon,protože to co se dělo proti Zenitu byla hrůza.Záloha také nic moc,se mi zdá,že ti "naši" Brazilci jsou moc náladoví.Přesto ale tipnu vítězství o gol domácích...a co jiného mi také zbývá,než doufat.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
randi

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
FC Porto FC

Ted už po 3 nevyhraných zápasech za sebou není Porto favorit a já se budu modlit aspon za remízu...

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

pokud chce Porto pomýšlet na postup, musí vyhrát... těžko ale spoléhat, že Shakhtar se spokojí s jarem bez pohárů... 2:1

Reagovat
cepinzcegamy

0:2 2x Hulk

Reagovat
smazaný uživatel

Výhru přeji a zároveň si i myslím že vyhraje FC Porto.

Výsledkový tip :

1:2

Reagovat
Mikesh

Sakraaa HUUULK to tam měl byt

Reagovat
kubys

Ten Fernandinho je bídný.

Reagovat
kubys

Ale teď si to málem u mě spravil.

Reagovat
FC Porto FC

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
kubys

Kobin s Rakyckyjem.

Reagovat
Mikesh

HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULK

Reagovat
FC Porto FC

2:0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Mikesh

Se zenitem hraje o postup doma že ? to bude paráda

Reagovat
FC Porto FC

Ano ! Šachtar musí vyhrát nad Apoelem a Porto nad Zenitem a Porto bude první !

Reagovat
smazaný uživatel

Zenitu staci remiza

Reagovat
Mikesh

Jj to bude jasný beton a hra na brejky ze strany Zenitu..

Reagovat
Shevchenko

Jo to určitě.

Reagovat
FC Porto FC

Pochybuju že zápas skončí remízou pokud do toho pude Zenit s bráněním to bude voda na mlýn Porta protože Porto bude hrát navíc doma a zápas by mohl vypdat jako United-Benfica v druhým poločase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele