čtvrtfinále - odvety
04.04.2012 20:45 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

Real dominoval i doma, zvítězil 5:2

Real Madrid zvítězil dle očekávání i na Santiago Bernabeu a v semifinále si to rozdá s Bayernem Mnichov. Vedoucí celek španělské La Ligy vyhrál brankami Cristiana Ronalda, Kaká, Sahina a Di Marii 5:2 a s celkovým skóre 8:2 rázně ukončil senzační tažení APOELu Ligou mistrů. Kypřané se s nejprestižnější soutěží loučí se vztyčenou hlavou, jejich dvě branky v Madridu vstřelili po změně stran Manduca a z pokutového kopu Solari.

Že je Real obrovským favoritem, bylo jasné už dávno před zápasem. A koneckonců vypadal podle toho i začátek - Real kyperského mistra v úvodu pořádně zmáčkl. Tvrdou střelu Cristiana Ronalda vyrazil na rohový kop brankář Pardo a skóre se neměnilo ani po Portugalcově hlavičce. APOEL odolával až do šestadvacáté minuty, pak se konečně prosadil očekávaný střelec Cristiano Ronaldo. Stalo se tak poté, co Marcelův centr ve vápně propadl k neobsazenému Ronaldovi, pro kterého jsou takovéto situace vyloženou lahůdkou. Real Madrid doma vedl 1:0.

Španělský celek nadále útočil a ještě v prvním poločase se dočkal zasloužené odměny. Brazilec Kaká se rozpomenul na nejslavnější časy ze svého působení v Miláně a nádhernou, technicky umístěnou ranou k tyči zvýšil na 2:0 pro Real Madrid. Do šaten mohl přidat Kaká třetí gól. Z podobné pozice nastřelil tyčku Pardovy branky.

Trenér José Mourinho se rozhodl už po pětačtyřiceti minutách k prvnímu střídání a měl k tomu zcela jasné důvody, již jistý postup a těžké ligové utkání před sebou. Marcela tedy nahradil Callejón. Real hrál po změně stran nadále svojí hru. Altintop z dálky minul a další střela Kaká se tentokrát příliš nepovedla. V 67. minutě přišel na Santiago Bernabeu šok. Aíltonova přihrávka za obranu našla postupujícího Manducu a ten sám proti Casillasovi nezaváhal - 2:1. Výsledek mohl být pro APOEL ještě lepší. Charalambides pláchl Ramosovi, který podklouzl a Casillas měl co dělat, aby míč vytěsnil mimo branku.

Ale Real žádné překvapení nedopustil. O pár minut později zahrával volný přímý kop Cristiano Ronaldo a povedenou střelou na vzdálenější tyč zvýšil na 3:1. Zanedlouho přišla další branka, Callejón si zpracoval dlouhý pas Nuriho Sahina, udělal si prostor ke střele a přesně k tyči zvýšil na 4:1. APOEL se za této situace sympaticky nevzdával a byl za to odměněn. Altintop ve vápně fauloval Adorna a sudí nařídil pokutový kop. Kypřané, respektive Esteban Solari, ho proměnil a snížil na 4:2. Diváci se náramně bavili, další střídající hráč Ángel Di Maria geniálně přehodil Parda a Real zase vedl o tři branky - 5:2. K vidění byly i další šance, ale branka už nepadla. Real Madrid zvítězil 5:2 a dle očekávání přes APOEL postoupil. O postup do mnichovského finále si to Bílý balet rozdá s Bayernem Mnichov.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (386)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele