základní skupiny - skupina C, 2. kolo
27.09.2011 20:45 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Basilej byla proti Manchesteru United blízko senzaci, nakonec bere bod

Zápas plný zvratů a branek, to byl souboj Manchesteru United a Basileje. Po prvním poločase se zdálo, že Red Devils v poklidu dospějí k povinné výhře, ve druhé půli ale třikrát inkasovali a nakonec v samotném závěru zachraňovali alespoň remízu 3:3.

Hosté ze Švýcarska začali sympaticky a už v úvodních minutách ukázali, že na Old Trafford nechtějí pouze bránit. Na své konto si nakonec připsali také první střelu zápasu - Fabian Frei ovšem z hranice šestnáctky přestřelil.

Poté začali úřadovat United. Nesmírně blízko brance se ocitl Antonio Valencia, který měl po výborném centru Younga skutečně gól na hlavě. Bohužel však nedokázal zamířit přesně. Ve 14. minutě zahrozil také Ashley Young, svou střelu z voleje ovšem poslal přesně do náruče gólmana Sommera.

Gólová radost domácích nakonec přišla o dvě minuty později. Fabio přihrál do středu pokutového území na Giggse, ten přiťukl míč Welbeckovi, který zakončil přesně k tyčce. Uběhlo pár sekund a Manchester slavil podruhé. Giggs tentokrát perfektním pasem za obranu vybídl znovu ke skórování Welbecka, a ten nabídnuté příležitosti patřičně využil.

Snížit mohl ve 24. minutě zkušený kanonýr Alexander Frei, jenže svou výbornou příležitost zahodil. Chyběla mu přesnost. Basilej každopádně hrozila i nadále. Nebezpečně z úhlu pálil Zoua, mířil ale pouze do boční sítě. Obdobně si následně vedl i Alexander Frei, který pro změnu hlavičkoval nad. Závěr první půle si už Manchester v klidu pohlídal. Dokonce mohl své vedení navýšit. Gólovou ránu Valencii ale výborně vyrazil gólman Sommer.

V 51. minutě spálila Basilej, konkrétně Marco Streller, další šanci. Švýcarský útočník si zpracoval centr Zouy, recept na De Geu ale nenašel. Domácí brankář totiž předvedl výborný zákrok a míč vyrazil nohou na roh. Vzápětí mohl udeřit Giggs, jeho střela byla ovšem lapena připraveným Sommerem.

Vytouženého gólu se Basilej nakonec přeci jen dočkala. V 58. minutě zahrával Xhaka rohový kop, hlavičku Strellera sice ještě dokázal de Gea vyrazit, ke střele se ale následně dostal Fabian Frei a s pomocí tyče propasíroval míč do sítě. Přesně po hodině hry zmrazil celý Old Trafford Alexander Frei, který využil nedůslednosti domácí obrany a tvrdou hlavičkou do protipohybu vyrovnal.

To však nebyl konec. V 76. minutě dokonala Basilej senzační obrat. Valencia fauloval v šestnáctce pronikajícího Strellera, za což pochopitelně následoval pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Alexander Frei a s jistotou jej proměnil. Závěr zápasu patřil podle očekávání United, kteří svého soupeře pořádně zmáčkli. Alespoň vyrovnání se nakonec dočkali v poslední minutě normální hrací doby, kdy zůstal na zadní tyči volný Ashley Young a skóroval na konečných 3:3.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (497)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele