semifinále - 1. zápasy
17.04.2012 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern stál o výhru více, do Madridu pocestuje s minimálním náskokem

Bayern doma dokázal v prvním semifinálovém zápase porazit Real Madrid a do odvety v hlavním městě Španělska si poveze výhru 2:1. Na branku Ribéryho ze 17. minuty po změně stran zareagoval Özil, vítěznou trefu pak zaznamenal v úvodu devadesáté minuty Gómez...

Úvodní minuty slibovaly ledacos, nástup ani jednoho celku se však nekonal - hrálo se hodně uvážlivě, nikdo neměl v plánu odkrývat karty předčasně. Přece jen mírně navrch ale měli bavorští hráči, kteří si drželi míč na svých kopačkách, ovšem k nebezpečným situacím to z jejich strany nevedlo... Naopak po chybě Schweinsteigera, posunul Khedira balón na Özila, který ještě oslovil Benzemu, ten však Neuera z hranice penalty nepřekonal. Po čtvrthodině Robben vyslal ke zteči Ribéryho, ten po střetu ve vápně se Sergio Ramosem upadl - sudí Webb ovšem na něco podobného nereflektoval a nechal nadále hru plynout.

Zanedlouho poté se však domácí mohli po zásluze radovat: Kroosův rohový kop se za pomoci Ramose dostal až k nohám Ribéryho, jenž tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě (včetně na ofsajdové hraně stojícího Luize Gustava) - 1:0. Odpověď si přichystal ze standardní situace Ronaldo, prostor tří tyčí ale nenašel. Madridský míčový kouzelník měl v prvním dějství hned několik střeleckých pokusů a povětšinou končily tak jako ten předešlý, tedy mimo ohrožení Neuera. Mnichované zahrozili stejnou mincí: Schweinsteiger ovšem dalekonosným pokusem, stejně jako těsně před odchodem do kabiny ze standardky Kroos nemířili přesně.

Po změně stran se svou typickou akcí ukázal Arjen Robben, jeho pokusu ale tak jako tak něco chybělo - přesnost! Nabuzený Bílý balet však chtěl co nejdříve srovnat krok, čemuž tak všechno podřídil, záhy měl velkou příležitost Ronaldo, střelou z úhlu ovšem na strážce mnichovské svatyně recept nenašel. A Heynckesovi svěřenci, jakoby se poté nechali ukolébat: balón se po ose Özil - Benzema - Ronaldo dostane zpět k prve jmenovanému, jenž už měl z bezprostřední blízkosti snadný úkol - 1:1. Ještě před uplynutím hodinové dotace se tak začínalo od nuly...

Natěšené obecenstvo v Allianz Areně však žádné skládání zbraní v podání domácích miláčků nevidělo, právě naopak. Jak jinak, než po rohu mohl obrátit děj nejaktivnější hráč Bayernu Frank Ribéry, ovšem tentokráte si jeho projektil cestu do sítě nenašel. Po celý zápas se hrálo z obou stran hodně agresivně (výsledkem čehož bylo i sedm žlutých karet), i proto jsme si vinou častého kouskování hry museli na další šanci počkat až do 73. minuty: Lahm oslovil Gómeze, ten ale hlavičkoval z výborné pozice těsně nad branku.

Byl to však právě bývalý kanonýr Stuttgartu, kdo byl hlavním středobodem závěrečného tlaku FCB. A čtyři minuty před závěrečným hvizdem měl rozhodující branku opět na hlavě - tentokrát ale mířil jen do připraveného Casillase. Nakonec se ale vysoký útočník dočkal: Lahm si poradil na pravé straně s Coentrãem, odcentroval a Gómez už si z bezprostřední blízkosti pro tuto chvíli věděl rady - 2:1. Nastavené tři minuty už na konečném skóre nic nezměnily.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1681)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele