základní skupiny - skupina A
02.11.2010 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Werder doma selhal proti Twente a s postupem se může rozloučit

V prvním poločase byly lepší domácí Brémy. Jejich aktivitu však ve druhém dějství všichni postrádali, naopak začali hrát hosté z Nizozemska, kteří dokázali vstřelit také dvě branky a tak si zaslouženě odvážejí tři body.

Do začátku zápasu vstoupili mnohem aktivněji domácí fotbalisté, kteří si od prvních minut získávali větší územní převahu a přišpendlili svého soupeře až na jeho vápno. V první velké šanci se po deseti minutách ocitl Wesley, jeho střelu ale Mikhailov stihl vyrazit mimo tři tyče.

Po čtvrthodince hry se utkání vyrovnalo, i hosté už získali větší jistotu ve svých kombinacích a díky tomu se postupně čím dál tím více vydávali na ofenzivní výlety. Po jednom takovém se do zakončení dostal rakouský kanonýr Janko, ale jeho střele chyběla přesnost. Na druhé straně vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Hunt, ale ani on se svým projektilem neuspěl. Ke konci poločasu si Brémy vypracovaly dvě opravdu velice dobré příležitosti. Nejdříve se po centru Marina k zakončení dostal portugalský forvard Hugo Almeida a scházelo opravdu málo, aby otevřel skóre. Minutu po něm chyběl Claudiu Pizarrovi půl kroku k tomu, aby míč dorazil do hostující branky.

Do kabin tak šla obě mužstva za bezbrankového stavu, což určitě více mrzelo domácí fotbalisty, kteří měli na svých kopačkách více šancí ke skórování, ale nepodařilo se jim v první pětačtyřicetiminutovce žádnou proměnit.

Po nástupu do druhé půle se do tutovky dostali i hosté. Po krásné souhře se ke střele dostal Chadli, ale Mielitz reflexivním zákrokem jeho pokus vyrazil. Na druhé straně se poté pěknou dělovkou prezentoval Brazilec Wesley, ale ani on neuspěl.

Ani v 57. minutě diváci branku neviděli, ale měli k ní hodně blízko hostující fotbalisté. Chadli přes levou stranu prošel, svou střelou překonal i brankáře Mielitze, ale jeho pokus skončil na tyči domácí svatyně. O šest minut později se v souboji prosadil také Janko, ale ani jeho pokus za brankou neskončil. Hosté měli teď o hodně více ze hry, ale nedokázali to přeměnit v úvodní branku toho utkání.

Brémám nepřidal moment ani v 75. minutě. Ruiz si to namířil k domácí brance a tak ho za cenu faulu zastavil poslední hráč v poli Frings, který za svojí záchranou brzdu uviděl od hlavního sudího červenou kartu. Do další šance se fotbalisté nizozemského Twente dostali v 76. minutě. Po nacvičeném signálu pálil v další ložence Wisgerhof jen do domácího obránce.

O pět minuty později se už ale hostující fotbalisté dočkali. Wesley ztratil hodně zbytečně míč, načež se Twente dostalo do rychlého brejku, na jehož konci byl Chadli, který překonal domácího brankáře. Navíc hned vzápětí se hostujícím fotbalistům povedlo své vedení ještě navýšit. Ruiz svým centrem našel de Jonga a ten už neměl problém s tím, aby z blízkosti míč umístil mezi tři tyče - 0:2.

V závěru mohl ještě upravit skóre Ruiz, ale jeho střela jen těsně minula domácí branku mladého Mielitze. Twente to však mrzet nemuselo, protože si především za skvělý výkon ve druhém poločase odváží z Německa tři body.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bremy by doma mely vyhrat....mozna padne i over ....tip 1...3:1

Reagovat
cresposuper

4-2

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Oba dají gol,stejně jako v předchozím zápase

Reagovat
Veselac

výhra domácích

Reagovat
Ligter

Na tipování snad nejblbější zápas ... 1:3

Reagovat
AjaxFans

Remíz 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Lorcan

remíza

Reagovat
Petrinho17

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

x-ka

Reagovat
AjaxFans

Twente chytá formu.

Reagovat
Stiksxx

kloubouček dolu před Twente..Vybrali nám body, ted vybrali Brémy..Ted jsou hodně nahoře..

Reagovat
Shevchenko

Super Twente.

Reagovat
Pinturicchio

Pěkně Twente

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele